Politieke Woensdag: Groenplannen en vaccinatiebeleid Covid-19

Foto: De Redactie

De groenplannen van het college van burgemeester en wethouders en een toelichting van GGD-directeur Jos Rietveld op het Covid-19-vaccinatiebeleid in Groningen zijn enkele onderwerpen deze Politieke Woensdag vandaag.

Deze dag begint om 15.00 uur met het Politieke Vragenuur en begint met een toelichting van Jos Rietveld (directeur GGD) op de vaccinatie-aanpak in Groningen. Ook beantwoordt Rietveld eventuele vragen van raadsleden. Daarnaast worden vragen beantwoord over de zonneparken in de oude gemeente Haren, de opvang van asielzoekers in het Nescio Hotel in Haren, de partijdrug 3-MMC en het terugvorderen van bijstand vanwege ontvangen boodschappen.

Grote Markt

Andere onderwerpen die in sessies met raadsleden aan de orde komen zijn onder andere de plannen voor de Grote Markt, de tijdelijke huur van extra locaties voor Iederz en het ontwerp structuurvisie en het bestemmingsplan voor de nieuwe buurt Suikerzijde-noord.

Uitvoeringsplan Groen

In de raadssessie om 20.00 uur bespreken raadsleden het uitvoeringsplan Groen. Daarin staan de concrete plannen voor groen die het gevolg zijn van het zogeheten ‘Groenplan Vitamine G’ dat de gemeenteraad in september 2020 vaststelde. Volgens Vitamine G investeert Groningen miljoenen in het vergroenen en klimaat adaptief maken van de gemeente.

Dan gaat het om de aanplant van extra bomen, het ‘ontstenen’ van de openbare ruimte, de aanpak van klimaatkwetsbare wijken en andere klimaat adaptieve gerelateerde projecten, landschaps- en ecologieprojecten, en het renoveren en biodivers maken van groenvakken en het vervangen van bomen die bijvoorbeeld zijn gesneuveld door stormschade en ziekten.

In het uitvoeringsplan staan de concrete plannen en projecten om de doelstelling van Vitamine G te bereiken. “Geld om alles direct te kunnen uitvoeren is er niet”, schrijft het college. Daarom is er lijst gemaakt van plannen die belangrijk zijn en eerder uitvoering behoeven en plannen die kunnen wachten.

Live te volgen

Op de website van de gemeenteraad gemeenteraad.groningen.nl staat wanneer welke onderwerpen aan de orde komen. Via de livestream zijn deze raadsbijeenkomsten live te volgen. Ook het vragenuur en de toelichting van Rietveld zijn live via gemeenteraad.groningen.nl te volgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden