Mensenrechtenvlag op Martinitoren donderdag

Foto: Gemeente Groningen

Het Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG) en de gemeente Groningen hijsen donderdag de Mensenrechtenvlag op de Martinitoren. Het is een nieuw initiatief tijdens de Dag van de van de Mensenrechten op 10 december, meldt de gemeente.

‘Het stilstaan bij de Universele Rechten van de Mens sluit goed aan bij de uitgangspunten van ons diversiteitsbeleid’, zegt wethouder Glimina Chakor. ‘Iedereen is anders, en in Groningen is ruimte voor iedereen.’

De Mensenrechtenvlag staat symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. ‘De vlag is een Nederlands initiatief en is uniek in de wereld’, aldus directeur Sanne Smid van Discriminatie Meldpunt Groningen. ‘Wie de vlag hijst laat zien dat ze de mensenrechten respecteren en ondersteunen.’

De Dag van de Mensenrechten wordt elk jaar gevierd op 10 december, omdat op die dag in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen. De viering werd ingesteld in 1950, nadat de vergadering alle landen die lid waren van de VN uitnodigde om deze gebeurtenis te vieren.

Ook op dertig andere locaties in Groningen wordt de Mensenrechtenvlag gehesen. Landelijke gaat het om meer dan 300 vlaggen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden