Nieuwe app Afvalwijzer Groningen gelanceerd

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen heeft dinsdag de nieuwe app ‘Afvalwijzer Groningen’ gelanceerd.

De app, ‘Afvalwijzer Groningen’, biedt dezelfde informatie als de afvalwijzer op de website maar er zijn extra nieuwe functie aan toegevoegd.

Zo ontvang je melding wanneer er oud papier of textiel wordt opgehaald. Daarnaast is op te zoeken welke producten in welke afvalcategorie vallen en zijn alle afval-inleverpunten te zien.

De app bevat het AfvalABC: hierin kun je producten opzoeken waarvan je niet zeker weet in welke afvalcategorie het valt. Hoort je pizzadoos bijvoorbeeld bij het oud papier of het restafval? Mag kapotte kleding in de textielbak of -zak? En wat moet ik met mijn kerstboom als ik de jaarlijkse inzameling heb gemist? Ook voor mensen die het fijn vinden om zelf hun oud papier en textiel weg te brengen biedt de nieuwe afvalwijzerapp uitkomst. Op de kaart is snel te zien waar de dichtstbijzijnde glas-, papier- en/of textielcontainers te vinden zijn.

“We willen het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk maken om afval te scheiden.” zegt wethouder Glimina Chakor. “Het daadwerkelijk scheiden van afval moet je natuurlijk nog zelf doen, maar de app helpt je daar wel een eindje bij op weg.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden