Nieuw onderkomen voor Weggeefwinkel Ten Boer

Foto: Gemeente Groningen

De Weggeefwinkel in Ten Boer krijgt een nieuw onderkomen. Op donderdag 1 oktober neemt de Weggeefwinkel zijn intrek in een bedrijfspand aan de Handelsweg in Ten Boer.

In 2014 ontstond bij een aantal enthousiaste mensen in Ten Boer het idee om kleding en spullen weg te geven. De Wereldwinkel begon op de veranda aan huis, maar kreeg december 2014 een plek in het Dorpshuis Ten Boer. Het doel erachter was dat mensen veel te veel weggooien, waar een ander huist heel blij mee zou kunnen zijn. Een belangrijk punt was ook dat het een plek voor iedereen moest zijn. Al snel ontstond de Weggeefwinkel (WGW).

De vasthoudendheid en steun van de klanten bracht na een aantal jaren wat de WGW zo graag wilde: een eigen pand. De gemeente is ook enthousiast over de functie van de WGW. Met een financieel ruggensteuntje van het Gebiedsteam Ten Boer, kan de WGW nu zijn intrek nemen in het bedrijfspand.

De openingstijden blijven voorlopig zoals iedereen gewend is: op dinsdag en donderdag, van 9.00 tot 14.00 uur. En de eerste zaterdag van de maand, van 10.00 tot 14.00 uur. De openingstijden worden volgens de gemeente waarschijnlijk in de toekomst uitgebreid. Ook wil de WGW meer maatschappelijks doen voor het dorp. De invulling daarvan wordt nog uitgewerkt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen