Donderdag Verwonderdag: Grote gezelschappen en theaters tonen wekelijks online theatervoorstellingen

Foto: SPOT Groningen

Door de coronacrisis zijn de theaters gesloten, maar dat betekent niet dat de theatersector ondertussen stil zit. Naast de vele initiatieven van individuele organisaties en instellingen is er nu het collectieve initiatief onder de noemer: Donderdag Verwonderdag.

Alle negen Rijksgesubsidieerde zogenaamde BIS- gezelschappen van Nederland én een groot aantal theaters delen vanaf vandaag, donderdag 2 april wekelijks om 18.00 uur via Facebook de registratie van een voorstelling van één van de deelnemende gezelschappen.

In tien weken tijd krijgen mensen een beeld van het nieuwe theaterseizoen. Op deze manier kunnen de acteurs toch spelen en theater bieden aan het publiek.

Deelnemende gezelschappen en theaters

Deelnemende gezelschappen zijn: ITA, Oostpool, Toneelgroep Maastricht, Zuidelijk Toneel, Het Nationale Theater, Theater Utrecht, Theater Rotterdam, Tryater, Noord Nederlands Toneel en de bonus: Club Guy & Roni. Deelnemende theaters zijn: SPOT Groningen, Theater Rotterdam, Het Nationale Theater, ITA, Musis en Stadstheater, Schouwburg Amstelveen, TAQA Theater de Vest, Stadsschouwburg Utrecht, DNK Assen, de Lawei, Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, Stadstheater Zoetermeer, Schouwburg Haarlem, Theaters Tilburg, De Harmonie, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden