Inschrijving Groningen Swim Challenge opent vandaag

Foto: Archief De Redactie

De inschrijving voor de zevende editie van de Groningen Swim Challenge 2020 opent vandaag, donderdag 5 maart. Het digitale startschot klinkt om 12.00 uur voor teams en individuele zwemmers die op de laatste zaterdag van augustus, 29 augustus, mee willen doen aan één van de uitdagende afstanden.

Deelnemers kunnen zich inschrijven op groningenswimchallenge.nl. Tijdens dit zwemevent halen de deelnemers geld op voor kankeronderzoek van het UMCG Kanker Researchfonds.

Voor elk wat wils bij de Groningen Swim Challenge

In de loop der jaren zijn er steeds nieuwe onderdelen aan het sportieve evenement toegevoegd. Er is dit jaar voor gekozen om daarom de verschillende afstanden en evenementen van een kleine naamswijziging te voorzien.

  • Classic Swim

De teams leggen in estafettevorm 35 kilometer af. Ze starten in Zoutkamp en zwemmen dan dwars door het Reitdiep naar Groningen. Dit is de originele afstand, waarmee het ooit allemaal begon.

  • Ultra Swim

De teams leggen een afstand van in totaal 50 kilometer af. Deze afstand is dan ook bedoeld voor de zwemmers die extra uitdaging zoeken. De teams die meedoen met de Ultra Swim starten in Lauwersoog, steken dan al zwemmend het Lauwersmeer over en vervolgen dan, samen met de Classic Swimmers, de route door het Reitdiep.

  • City Swim

Speciaal voor zwemmers die wél geld willen ophalen voor het UMCG Kanker Researchfonds, maar niet de hele dag in het water willen liggen is de City Swim. Deze zwemmers duiken vlakbij de Westerhaven het water in en leggen anderhalve kilometer af, richting de finish in de Oosterhaven.

  • Kids Swim

Kinderen tussen de 10 en de 15 jaar oud, kunnen met een begeleider van 18 jaar of ouder ook meedoen. Zij zwemmen in totaal 750 meter door de Groninger Grachten.

  • Heel Groningen Zwemt

Ook aan de sportievelingen die op 29 augustus niet kunnen, of waarvan de zwemambitie puur en alleen bij het zwembad ligt, is Heel Groningen Zwemt bedoeld. Deelnemers aan Heel Groningen Zwemt organiseren hun eigen zwemevent of actie om geld op te halen voor het goede doel. Dit kan met je zwemvereniging, maar ook met je sportclub, klas of studentenvereniging.

Het UMCG Kanker Researchfonds

Tijdens de evenementen van de Groningen Swim Challenge wordt geld opgehaald voor kankeronderzoek van het UMCG Kanker Researchfonds. Het kankeronderzoek heeft als doel kanker te voorkomen, meer genezing mogelijk te maken en de kwaliteit van leven met kanker te verbeteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen