Weekendtips voor Groningen #1

Foto: Lisanne Buurma

Dit weekend is het laatste weekend dat geschaatst kan worden op de Grote Markt. Ook de Sieraden- en Paranormaalbeurs is te bezoeken en staan een Stamppot Snieboonmiddag, Atelierroute, Snertwandeling van de Punt van Reide en nog meer uitjes op het programma.

Groninger Winterfestijn

Op de Grote Markt, omgetoverd tot Groninger Winterfestijn kunnen bezoekers nog tot en met zondag schaatsen op de ijsbaan. De ijsbaan opende vrijdag 22 november. Nog even genieten van het wintergevoel of van warme chocolademelk of gluhwein. Op de laatste dag zondag is er kinderdisco, live-muziek en apr├Ęs-ski & happy hour. De ijsbaan is zaterdag open van 11.00 uur tot 1.00 uur en zondag van 11.00 uur tot 23.00 uur. (Schaatsen is mogelijk tot 21.00 uur). Kijk voor meer informatie: www.hetgroningerwinterfestijn.nl

Sieraden- en Paranormaalbeurs

Voor de 45e keer vindt zaterdag 4 en zondag 5 januari de Paraview Paranormaalbeurs van bureau View plaats in MartiniPlaza. Tijdens deze beurs zijn talloze standhouders aanwezig die actief zijn op het gebied van new age en alternatieve geneeswijzen. Je kan op beide dagen ook de Sieradenbeurs bezoeken.

Bezoekers kunnen op de Paranormaalbeurs onder andere kennismaken met paragnosten, helderzienden, astrologen, handlijnkundigen en nog veel meer. Ook zijn new ageproducten als beeldjes, wierook, sieraden, muziek, boeken en diverse gezondheidsproducten te koop.

Tegelijkertijd is de sieradenbeurs te bezoeken. Verschillende standhouders bieden sieraden en kralen en materialen. Bezoekers kunnen daarnaast gratis een workshop volgen (materiaalkosten moeten wel betaald worden) of verschillende lezingen volgen.

Bezoekers van Paraview kunnen gratis de sieradenbeurs bezoeken. De openingstijden zijn op zaterdag van 12.00 uur tot 17.30 uur en zondag van 11.00 uur tot 17.30 uur. Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Voor meer informatie: paraview.nl

Atelierroute Hoge Noorden

Zondag vindt de eerste Atelierroute Hoge Noorden van 2020 plaats. Tijdens de route langs ateliers van de deelnemende kunstenaars zijn schilderijen, etsen, foto’s, en tekeningen te zien.

De kunstenaars exposeren in hun atelier hun werk. De atelierroute is van 12.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie en deelnemende ateliers: www.gerdaonnes.com

WijnSpijs Wandeling

Tijdens deze culinaire wandeling loop je door de sfeervolle historische binnenstad van Groningen en bezoek je zes keer een restaurant. Daar krijg je een gerecht met een bijpassende wijn. De deelnemende restaurants zijn Barracuda, Boccaccio, Houdt van Eten, ’t Koetshuys, het Land van Kokanje en Moro. De WijnSpijs Wandeling is van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Stamppot Snieboon’n middag

Zondag organiseert partycentrum Tasmania aan de Timpweg de Stamppot Snieboon’n middag. Tijdens deze eerst zondagmiddag van het jaar vindt een darts- en snookertoernooi plaats en tussendoor kan men lekker stamppot snijbonen eten. De tijd is van 14.00 uur tot 18.00 uur. Locatie: Tasmania, Timpweg 19 in Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Snertwandeling Punt van Reide

Bij de Punt van Reide staat zondag de eerste Snertwandeling op het programma onder leiding van een gids van het Groninger Landschap. De wandeling gaat onder meer langs en door Polder Breebart. Deze polder heeft een bijzondere betekenis voor onder andere vogels en vissen. Bij terugkomst kan genoten worden van lekkere snert. De tijd is van 13.00 uur en 15.30 uur. Locatie: Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg in Termunten. Voor meer informatie: groningerlandschap.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen