Uittips voor zaterdag 24 oktober

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wierse

In het laatste weekend van de herfstvakantie zijn er leuke uitjes zowel met als zonder kinderen overdag en tijdens de Nacht van de Nacht.

De ‘instant camera’ & EHBO hoekje in Lauwersoog
Tussen 12.00 uur en 15.00 uur wordt de polaroid instant camera, de techniek van nu en het gevoel van toen en een EHBO Hoekje voor mensen die graag meer zouden willen doen met beeld op hun smartphones. Ook is er een MINIexpo van kleine Polaroid foto’s van de haven.
Deelname is gratis. Locatie: MEER, Waddenkwartier, Haven 6, Lauwersoog. Lees ook: De ‘instant camera’ & EHBO hoekje voor het maken van beelden op je Smartphone

Uit met kinderen tijdens Oktober Kindermaand

  • GR-ID (v/h Grafisch Museum), Sint Jansstraat 2, Groningen tussen 10.00 uur en 17.00 uur kun je je eigen herfstschilderij maken door middel van rollers en inkt bij het GRID.
  • Noordelijke Scheepvaartmuseum van 13.00 uur tot 16.30 uur schatkistjes maken voor kinderen van 4 jaar tot 12 jaar – workshops.
  • Eigen druksels maken in Werkman stijl  in Nieuwe atelier Groninger Museum
  • Avondmalen (Spoken door de Molen) van 18.00 uur tot 22.00 uur; Door de molen heen zitten kleurig verlichte spookjes die over de molen vertellen. Onder begeleiding van ouders mogen de kinderen de molen bekijken. Verder zijn er pannenkoeken en ander lekkers te koop, is er een springkussen tot 21:00 uur aanwezig. Locatie: Korenmolen Wilhelmina, Molenstreek 1, 9738 AC Noorderhoogebrug.
    Voor meer informatie: kindermaand.nl

Verhildersum in Leens: Knutselen met fietsbanden, papier of vilt of je eigen tas stempelen met verschillende materialen, een pompoen snijden of je eigen pannekoeken bakken zijn de mogelijkheden. Er is heel veel te doen voor kinderen op Museum Landgoed Verhildersum in Leens. Voor meer informatie: uit.groningen.nl

Nacht van de Nacht
Een jaarlijks nationaal evenement om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nacht van de Nacht zoals Nacht van de Nacht 2015 in Blaauw Sterrenwacht met een publieksavond met als thema: ‘Leven in het heelal’ en Nymanty in het Infoversum met een “Muzikale reis door Kosmos”. De voorstelling begint om 21.00 uur.

Grunneger Theaterfestival
De Grunneger Sproak organiseert voor de vierde keer een Grunneger Theaterfestival op zaterdag van 20.00 uur tot 23.30 uur met korte Groningstalige stukken in de Der Aa-Theater. Dit keer doen vijf groepen mee met korte Groningstalige stukken. Toneelvereniging VIP uit Veelerveen, Toneelgroep StageMates uit Slochteren, Toneelgroep Grunnegs Goud uit Leek, Toneelvereniging Palvu uit Oude Pekela en De Grunneger Sproak uit Groningen. Voor meer informatie: degrunnegersproak.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden