Uittips voor zondag 18 oktober

Foto: CC BY 2.0/ Wikipedia Commons/ Bert

Deze zondag zijn er leuke activiteiten om erop uit te gaan van een vlooienmarkt, braderie tot musea en theater. Onderstaand staan deze en nog meer tips op een rij.

Stadjersmarkt in Martiniplaza
Een gezellige vlooienmarkt met een grote collectie van gebruikte en antieke spullen en gevarieerd aanbod van nieuwe artikelen op de braderie. Ook is er livemuziek en zijn er kinderattracties, zoals een opblaasbare clown glijbaan.
De markt is geopend vanaf 10.00 uur en wordt georganiseerd door Vitalis markten.
Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Urban Chase Groningen
Een wedstrijd in teams van twee waarbij je met hulp bijzondere opdrachten moet volbrengen. Het is een kruising tussen een speurtocht en een obstakelrace en een combinatie van Wie is de Mol en Expeditie Robinson, meldt Uit Groningen. In teams van twee en met behulp van familie, vrienden en mensen op straat moeten de deelnemers bijzondere en unieke opdrachten, van een puzzel of abseilen, volbrengen.
www.urbanchase.nl

Wickie de Musical in Martiniplaza
Zondag 18 oktober om 11:00 uur en 14.00 uur is de voorstelling Wickie de Viking, met onder andere Josje Huisman (K3), Jeroen Phaff en Marleen van der Loo, een spannende, maar vooral ook grappige familiemusical.
Voor meer informatie: martiniplaza.nl

GRID
Het openingsweekend van GRID Grafisch Museum, dat verhuisd is naar de Sint Jansstraat met onder andere een openingstentoonstelling, zelf een druksel maken, “Werkmannen in 3D” en nog meer. Voor meer informatie: gridgroningen.nl

‘Toffe Kastanjes’ theaterfestival voor kinderen
Onder de noemer “Toffe Kastanjes” zijn tijdens de herfstvakantie in de Stadsschouwburg en het Grand Theatre allerlei mooie, spannende en grappige kindervoorstellingen te zien. Toffe Kastanjes duurt van 18 tot en met 25 oktober.

Zo staat onder andere ‘het Houten Huis’ in het Grand Theatre met de voorstelling Muziek van Beneden. Een familievoorstelling over ongewone ontmoetingen en overlopende harten.

Ook zijn er allerlei spannende workshops zoals schommelen in de nok van de Der Akerk of jezelf veranderen in een levende iPad. Kijk voor alle activiteiten rondom dit festival op: www.grandtheatregroningen.nl

Schnitgerfestival
De laatste dag van het driedaags Muziekfestival rondom de Groninger Schnitgerorgels.
Deze dag staat onder andere op het programma om 10.00 uur het Stedelijke Cantatedienst in de Martinikerk, voorts een lezing, een stadswandeling en een slotconcert.
Voor meer informatie: schnitgerfestival.nl/programma

Cinekid Festival
Hét filmfestival voor kinderen bestaand uit leuke kinderfilms te zien in het Groninger Forum, het Reuze-mini Medialab waar gespeeld kan worden met de gaafste installaties of lekker knutselen. Ook zijn er allerlei workshops. Ieder jaar vindt het festival in de herfstvakantie plaats in het Groninger Forum.
Voor meer informatie: groningerforum/cinekid2015

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden