Uittips voor zondag 11 oktober 2015

Foto: 4Mijl.nl

Het wordt een stralende dag deze 29ste editie van de 4 Mijl van Groningen. Ook is het de laatste dag van Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2015 en een gratis voorleesmiddag deze eerste editie van Kleintje Cultuur.

 De 4 Mijl van Groningen
Zondag 11 oktober staat de stad weer op zijn kop met de 29e editie van de 4 Mijl van Groningen. Met 23.000 deelnemers dit jaar, die de afstand van 6437 meter oftewel de 4 Mijl rennen van Hortus in Haren naar de Vismarkt in Groningen wordt het een waar feest in de stad.

Zowel onderweg als bij de finish worden de lopers door vele mensen toegejuicht. Langs het parcours zijn verschillende bandjes en dweilconcerten.

Het startschot wordt dit jaar gelost door Grietje Pasma die afscheid neemt van de 4 Mijl als race director. Het goede doel dit jaar is het jeugdsportfonds, dat zich inzet voor kinderen die willen sporten en geen geld hebben om de contributie te betalen.
4_Mijl_van_Groningen_2006 CC BY SA 30 WIKIPEDIA COMMONS Kevster
Lees ook: 4 Mijl van Groningen groeit opnieuw

Kleintje Cultuur in Leegkerk
Gratis voorleesmiddag deze eerste editie van Kleintje Cultuur in het kader van de Kinderboekenweek. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.
Lees ook: Kleintje Cultuur: Kinderboekenweek in de kerk van Leegkerk
Kleintje_Cultuur_kerkLeegkerk_kinderboeken

Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2015-Data Rush
De laatste dag van de 22e editie Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie met de kans om de bijzondere fotomanifestatie ‘Data Rush, Pulse en Fearless Genius’. Ook is er deze laatste dag theater en muziek.

T.H.O.H.Y~ (aka The Hall of Hyperdelic Youths), 2010 Foto: Mintio
T.H.O.H.Y~ (aka The Hall of Hyperdelic Youths), 2010 Foto: Mintio

Lees ook: 22ste Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie in Oude Suikerfabriek
Voor meer informatie: noorderlicht.com

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden