Eerste NK eierballen eten tijdens EierbalFestival

Foto: De Redactie

Wie kan de meeste eierballen opeten in 10 minuten tijd? Daar gaat het om bij de eerste Nederlands kampioenschap eierballen eten dat plaats vindt tijdens de tweede editie van het EierbalFestival op zondag 1 september bij EM2 in Groningen.

De wedstrijd is een kleine knipoog naar de eerste editie van het EierbalFestival, vorig jaar, toen de honger naar eierballen groter bleek te zijn dan het aanbod. “Hoeveel eierballen kan een mens eten? Daar zijn we erg benieuwd naar”, leggen organisatoren Dautsen Rosenboom en Saskia Jonker uit. “En natuurlijk zorgen we er voor dat er dit keer ruim voldoende eierballen zijn voor alle bezoekers.”

Aan de eetwedstrijd, die om 15.30 uur van start gaat, kunnen maximaal 10 mensen meedoen. De inschrijving kost 17,50 inclusief toegang tot het festival.

De eierballen voor het kampioenschap worden beschikbaar gesteld door horecagroothandel en eierbalproducent Sloots uit Nieuw-Buinen. Toepasselijk, want het bedrijf is voortgekomen uit snackbar Sloots Automatiek, die vroeger in de Oude Ebbingestraat zat en wordt gezien als de uitvinder van de eierbal.

Beste eierbal

Op het programma van het EierbalFestival staat ook een nieuwe editie van de Grote Groninger Eierbaltest. In 2017 won cafetaria Koning de juryprijs en Kwalitaria Jolie de publieksprijs.

EierbalFestival

Bezoekers kunnen tijdens het EierbalFestival, dat van 12.00 tot 19.00 uur duurt, veel verschillende eierballen proeven van cafetaria’s en producenten uit Groningen en omgeving. Verder is er de pubquiz, een workshop van Sloots eierballen maken en is er muziek van Groningse bands als Steernvanger, The Blind Roofers en VanDeStraat. Ook is er een Spellenplein met bijvoorbeeld een potje pool-voetbal.

Tickets voor het EierbalFestival zijn te koop via www.eierbalfestival.nl.

Reacties

0