Weekendtips voor Groningen #31

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Luchtfoto Bourtange

Van Groningen Orgelzomer tot Roegwoldtocht, Open Visserijdag, de afsluiting van Zomerstad en Vesting Spectaculum, er zijn veel mogelijkheden om erop uit te gaan dit weekend.

Groningen Orgelzomer met ‘Schnitger Meets’…

Op 29 juli ging de Orgelzomer van start met ‘Schnitger Meets…’, een periode van tien dagen waarmee 50 jaar Stichting Groningen Orgelland wordt herdacht en gevierd. 2019 is een Schnitgerjaar, omdat op 28 juli het 300 jaar geleden is dat de orgelbouwer Arp Schnitger stierf. Dit weekend zijn verschillende orgelexcursies en concerten op verschillende locaties in Groningen. Kijk voor het hele programma op orgelzomer.nl.

Roegwoldtocht

Zaterdag wordt voor het vierde jaar de Roegwoldtocht, de prachtige fietsroute met activiteiten bij ondernemers en organisaties in en rondom het natuurgebied ’t Roegwold georganiseerd. Verzamel de stempels, met minstens 6 stempels ontvang je een vaantje. Er zijn 4 opstapplaatsen op de route, waarbij zelf gekozen mag worden waar je begint. Dit zijn Ecomotion, Hoofdweg 137, Kolham , Stenenmuseum, Padje 1, Slochteren en Fietspad Dannemeerweg, Schildwolde De Otter, Roegeweg 6 in Steendam. Deelname kost 3 euro per persoon en kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Open Visserijdag ’50 jaar lauwersmeer’

Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat de Lauwerszee werd afgesloten van de Waddenzee; het Lauwersmeer was een feit. De afsluiting betekende een grote verandering in het dagelijkse leven van de vissers uit Zoutkamp en omstreken. Tijdens de Open Visserijdag in zoutkamp wordt teruggekeken op de afgelopen 50 jaar. Ook wordt kennisgemaakt met de hedendaagse visserij rond Zoutkamp. Op het programma staan varen, rondleidingen en proeven. Ook is het Visserijmuseum geopend, waar de nieuwe expositie ’50 jaar afsluiting Lauwerszee – Het verdriet van Zoutkamp’ te zien is.

Stichting Promotie Waddenland heeft samen met de viskotter ZK9, Palingrokerij Postma en het Visserijmuseum Zoutkamp een uitgebreid programma samengesteld voor jong en oud. Kijk voor alle activiteiten op: waddenland.groningen.nl

Mini Festival

Zondag staat het Mini Festival op het programma op de Vismarkt met veel activiteiten. Van springkussens tot knutselen, Games met Visueel Geweld, schminken en games. Ook is de première van de gemaakte film te zien. Het is de Grande Finale van Zomerstad Groningen. Kijk voor meer informatie: zomerstadgroningen.nl

Vesting Spectaculum

Dit weekend vindt op zaterdag 3 en zondag 4 augustus het Vesting Spectaculum plaats in Bourtange, een reis van de Middeleeuwen tot en met de 80-jarige oorlog. Tientallen handelaren, met waren uit vroeger tijden, brengen hun artikelen aan de man en allerlei lieden bevolken de vesting om hun kunsten te vertonen.
De barbier, de smid, de mandenmaker, de wever maar ook de charlatans, jongleurs en chirurgijnen zijn aanwezig.

Daarnaast zijn er muzikanten en dansers en is een groot kamp ingericht met allerlei historische spelletjes voor kinderen. Op zaterdagavond is de nacht van de Middeleeuwen, waarbij de wegen en gebouwen en de stands van handelaren worden verlicht met fakkels, lichtpotten, flambouwen.

De openingstijden zijn zaterdag van 11.00 uur tot 22.00 uur en zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie: www.bourtange.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden