Uittips voor zaterdag 26 september

Foto: CC BY 2.0/ Creative Commons/ Flickr Chris Combe

Vandaag is het Burendag, de Nacht van de Mode en voor degenen die niet van winkelen of mode houden, het weekend van Tocht om de Noord, het Modelspoorweekend en nog veel meer leuke tips om erop uit te gaan.

Burendag voor het 10de jaar, met leuke activiteiten in onder andere de wijk De Wijert en Het Hoogtezon wijkfestival in de wijk de Hoogte.

De Wijert : Centraal staat verbinding deze dag in de wijk. Het Oogstfeest tussen 14.00 uur en 17.00 uur georganiseerd door deelnemers van de buurtmoestuin en tal van activiteiten op het schoolplein van de Brederoschool. Speciaal voor deze dag is er een paard & wagen en een fietstaxi geregeld, waar bezoekers gratis gebruik van kunnen maken.
Lees ook: Nationale Burendag in De Wijert

Het Hoogtezon wijkfestival.
Op verschillende plekken in de wijk zijn leuke activiteiten. Het idee is dat iedereen die deze dag wat wil doen, iets kan doen. Voor meer informatie: website van Hoogtezon.
Ook in andere wijken in Groningen wordt burendag gevierd. Kijk op burendag.nl waar iets te doen is.

De wijk Drielanden viert deze dag feest omdat de wijk 20 jaar bestaat. Het feest is de hele dag tussen 11.00 uur en 16.00 uur met aansluitend om 20.30 uur feest in de feesttent.
Lees ook: De wijk Drielanden bestaat 20 jaar.
Voor meer informatie: drielanden.nl

Straatfeesten Oosterstraat en Carolieweg 2015
Vandaag vanaf 11:00 uur organiseren winkeliers van de Oosterstraat en van de Carolieweg in Groningen voor de tweede maal een spetterend straatfeest.Als bezoeker wordt je tot laat in de avond getrakteerd op onder meer straattheater, modeshows, livemuziek, workshops en verschillende proeverijen. Meer informatie is te vinden op facebook

Wandelfestival Tocht om de Noord
Het wandelfestival Tocht om de Noord, dé culturele ontdekkingstocht van Nederland, vindt dit weekend voor  de 10e editie plaats.Dit jaar staat het zintuig ‘horen‘ centraal met het thema: “Laat je leiden door het geluid van Groningen”.

De rode draad is dit jaar het Groningse Orgel, dat reeds in de Middeleeuwen werd geïntroduceerd in vele kerken. Er bestaan veel verschillende soorten bestaan, zoals: het traporgel, waterorgel, draaiorgel, windorgel, hammondorgel. Tijdens de Tocht om de Noord van 2015 kom je veel bijzondere orgels tegen.Voor meer informatie: tochtomdenoord.nl

Nacht van de Mode
Vandaag is de eerste editie van ‘de Nacht van de Mode’.De Nacht van de Mode zet de schijnwerpers op Groningen als modewinkelstad. Tientallen modewinkels in het centrum zijn tot 22.00 uur ’s nachts geopend. Veel van de ruim zeventig deelnemende winkels bieden hun bezoekers iets extra’s, zoals livemuziek, een hapje of drankje of een demonstratie.

Ook zijn er verschillende mode activiteiten: op een aantal centrale ‘stijlpunten’ je haar laten doen, stijladvies krijgen, of een mode selfie maken. Op deze stijlpunten vinden ook verschillende modeshows plaats met een greep uit de herfst/winter collectie die op dat moment in de Groninger winkels hangt.De dag ná de Nacht van de Mode, zondag 27 september, verandert de Grote Markt in Klein Berlijn.
Lees ook: De Nacht van de Mode en De Eerste editie van de Nacht van de Mode.

Mini-Nachtbazaar met als thema ‘KLEIN BERGHAIN’
Aansluitend na De Nacht van de Mode is er een spetterende modische afterparty in de EMG Faktors. Het thema voor dit festijn is voor Nachtbazaar ‘KLEIN BERGHAIN’, dit met een knipoog naar de vintagemarkt ‘Klein Berlijn’ die de volgende dag op de Vismarkt wordt gehouden.

Van 20.00 tot 02.00 uur gaan de deuren van de nachtmarkt open en zijn er diverse standhouders, zoals haarstylisten voor hem en haar, pimp-je-kleding corner, de fotoshoot-hoek, visagie, de mini-vintage-markt en nog meer. Ook zijn er dj’s en kan er tot in de late uurtjes gedanst worden. Voor meer informatie: mininachtbazaar.nl

Modelspoorweekend
Dit weekend op zaterdag en zondag is het Modelspoorweekend in Zuidbroek. Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum wordt omgetoverd tot een fraai modelspoorstation. De modelspoorliefhebber kan zijn hart ophalen.

De grote expositiezalen van het nieuwe spoorwegmuseum zijn dan gevuld met alles wat te maken heeft met modeltreinen. Ook wordt dit weekend een gedetailleerd schaalmodel van het station Zuidbroek in 1:87 worden gepresenteerd. De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Voor meer informatie: nnttm.nl.

Chinees Festival in de Hortus
Een Chinees Festival in ‘Het verborgen rijk van Ming’, de sfeervolle Chinese Tuin in de Hortus botanicus Haren wordt deze dag georganiseerd door Groningen Confucius Institute. Een kleurrijk aanbod van Chinese muziek, dans en film.

Ook is het mogelijk om zelf de Chinese cultuur te ervaren, door deel te nemen aan één of meerdere workshops. Van Kung Fu tot Kalligrafie, van Chinese taal tot Chinees knope, meldt Hortus Haren.
Het Chinees Festival duurt van 11.30 tot 16.00 uur. Bezoekers betalen de normale entreeprijs van de Hortus Haren, deelname aan het Chinees Festival kost niets extra’s. Voor meer informatie: hortusharen.nl.

Liccen in je zwembroek – Dubbel nat editie
Liccen in je zwembroek om 22:30 uur in Sportcentrum Kardinge. Geen wet-T-shirt contest, maar Liccen in je zwembroek.  De Line-up: Elias Mazian, Nathan Homan B2B Joost Bats en LIC Soundsystem.
Voor meer informatie: facebook.com/events
Locatie: Sportcentrum Kardinge, Kardingerplein 1, Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden