Eerste editie Nacht van de Mode

Foto: Marketing Groningen Foto Jan Zeeman

De stad Groningen staat zaterdag 26 september geheel in het teken van de mode, tijdens de eerste editie van de Nacht van de Mode.

Bijna alle modewinkels zetten hun deuren tot 22 uur ’s avonds open. Op meerdere plekken in de stad komen stijlpunten met modeshows, mode-adviseurs, selfiehokjes, kappers en barbiers. Ook zijn er tijdens de Nacht extra’s zoals livemuziek, een hapje of drankje, activiteiten voor kinderen of een goodiebag.

Op strategische punten zijn pop-up modeshows, waar modellen een selectie van kleding, schoenen en accessoires van de deelnemende modezaken laten zien. Professionele stylisten en modekenners Maik de Boer en Bastiaan van Schaik geven stijladvies en kunnen bezoekers op stijlpunten in recordtijd een fashionkapsel krijgen en houden modebloggers een closetsale.

Op het Damsterplein is een Man Hangout Spot bij de pop up store van Tesla Motors.

Aansluitend kan er tot diep in de nacht worden gefeest tijdens een van de afterparty’s in onder andere The Dog’s Bollocks of Blanche.

Verkiezing ‘Beste Geklede Groninger’
Groningers worden in aanloop naar de Nacht van de Mode opgeroepen om zichzelf of een vriend, vriendin of familielid op te geven voor de verkiezing van de Best Geklede Groninger. Er zijn drie categorieën: man, vrouw en kind. Opgeven van kandidaten voor de Best Geklede Groninger kan via facebook.com/nvdmgroningen.

Ook gaan meerdere mode-bloggers de binnenstad in op zoek naar goed geklede Groningers.

De jury bestaat uit de bloggers Jeroen Berends (oogstgroningen.nl), Marlou Volkerink (followfashion.nl) en Minke Haveman (moedersingroningen.nl). Zaterdag 26 september kiest stylist Maik de Boer in de der Aa-Kerk een winnaar.

Vintagemarkt Klein Berlijn
De Nacht van de Mode wordt op zondag afgesloten met Klein Berlijn: een grote vintagemarkt op de Grote Markt.

Meer informatie over De Nacht van de Mode is te vinden op: www.nachtvandemode.nl of via www.facebook.nl/nvdmgroningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden