Uittips zondag 6 september

Foto: CC BY 2.0/ Creative Commons/ Flickr/ Jennifer

Deze dag hebben we verschillende activiteiten en evenementen met onder andere de zwoele zomermarkt, lekker smullen tijdens Groninger Smaakweekend, deelnemer of toeschouwer zijn bij de OHB-Loop en nog veel meer.

De volgende tips op een rijtje:

 • Zwoele zomermarkt van 11.00 uur tot 17.00 uur met ongeveer 70 stands met oude en gebruikte boeken, antiek en kunst op de Grote Markt.
 • Groninger Smaakweekend: de laatste dag van de eerste editie van het Smaakweekend nog lekker smullen en proeven bij de verschillende Foodtrucks bij het ‘Big Taste Festival’ aan de Broerstraat genietend van muzikale smaakmakers.

  Of je kan je hart op halen bij ‘Proeven in Groningen’, op het Harmonieplein. Hier kunnen bezoekers kennis maken met 18 restaurants en andere horecagelegenheden. Ook zijn er kookworkshops.
  Lees ook: Groninger Smaakweekend voor fijnproevers

 • OHB-loop:
  Vandaag vindt dit origineel sportfestijn plaats in Oosterhoogebrug voor beginnende en gevorderde hardlopers en wandelaars, kinderen en volwassenen. Het is een evenement voor deelnemers en toeschouwers.De OHB loop is een recreatief loopevenement met afstanden van 1 km (Fun Run), 5 km en 10 km door de wijken Oosterhoogebrug (afgekort: OHB), Ulgersmaborg en Lewenborg. Ook is er een wandeltocht over een afstand van 5km.Het programma biedt ook een Running Catwalk: hardloop’mode’show waar je de nieuwste trends kunt spotten qua sportkleding en schoenen, meldt de organisatie. Ook is er een DJ, mascottes en een springkussen. maken het geheel tot een sportief festijn voor jong en oud. Ook is er een wandeltocht over een afstand van 5km.

  Er kan nog meegedaan worden: Aanmelden kan tussen 11:30 en 13:00 bij Wijkcentrum De Schakel.
  Voor meer informatie: ohbloop.nl

 • Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie
  Het jaarlijks terugkerende festival is ‘DATA RUSH’. De gelijknamige hoofdtentoonstelling toont nieuw en bestaand werk van vijftig internationaal gerenommeerde fotografen en multimedia kunstenaars, over de digitale wereld waarin we zijn ondergedompeld. In en om de voormalige suikerfabriek zijn ook een aantal neven-exposities te bezoeken.
  Lees ook: 22ste Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie in Oude Suikerfabriek

In de provincie zijn ook gezellige mogelijkheden:

 • Vandaag is het de Dag van Europees Joods Cultureel Erfgoed. In het kader hiervan is de Synagoge in Appingedam te bezoeken. Vanaf 11.00 uur is de synagoge in Appingedam open en zijn er gratis rondleidingen.
  Voor meer informatie: synagogeappingedam.nl
 • De Havendagen in Delfzijl:
  Deze tweede havendag start met een openlucht-ontbijt om 9.00 uur. De haven ligt vol met schepen, verschillende podia met muziek en shantykoren. Ook is er kermis.
  Voor meer informatie: havendagendelfzijl.nl
 • Bloemencorso Eelde:
  Vandaag is de tentoonstelling van de wagens tijdens het Bloemencorso weekend in Eelde. Daarnaast zijn er diverse straatmuzikanten en is er de Dahliafair.
  dahlia cc by sa 3 0 Vulkan
  Voor meer informatie en activiteiten: bloemencorso-eelde.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden