VRIJDAG: Expositie NOVO kunstenaars

werk van Hilko Tuin
Foto: Persfoto Vrijdag NOVO Kunstenaars

Zondag, 6 september, tijdens het Open Huis van Vrijdag, is de feestelijke opening van de Expositie van NOVO kunstenaars.

Kunstenaars van NOVOKunst werken tot 5 september een week lang in expositieruimte De Kelder van VRIJDAG locatie Walstraat, waar zij de muren beschilderen. De tentoonstelling wordt vervolgens compleet gemaakt met al bestaande schilderijen en tekeningen.

De feestelijke opening is om 15.00 uur. Daarna is de tentoonstelling aan de Walstraat 34 gratis te bekijken tot en met 25 september.

NOVOKunst en Outsider Art
NOVOKunst is een plek voor de gedreven outsider kunstenaars, die hier met zijn kunst bezig kan zijn. De term outsider art is een verzamelnaam voor alle, originele, sprankelende, kleurige, eigenzinnige kunstenaars in de hele wereld.

Het NOVO atelier is in 1996 ontstaan uit de behoefte van cliƫnten van NOVO. Er was geen plek voor kunstenaars met een verstandelijke beperking om dagelijks met kunst bezig te zijn. Dit werd als groot gemis gevoeld. Het NOVO atelier is in de afgelopen 19 jaar veranderd in NOVOKunst, een atelier met een kunstuitleen, galerie en webshop www.novokunst.nl.

Kunstenaars aan het werk
In de week van 31 augustus tot en met 5 september zijn de kunstenaars in De Kelder aan het werk. Je kunt dan komen kijken, maar overleg wel eerst even met een van de begeleiders voordat je zomaar binnenstapt en de kunstenaars in hun concentratie stoort.

Locatie:
De Kelder van VRIJDAG, walstraat 34, Groningen

De tentoonstelling is te zien tot en met 25 september.

Voor meer informatie: bijvrijdag.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden