Uittips voor zaterdag 22 augustus

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wutsje

Deze zaterdag wordt een stralende dag met temperaturen van rond de 26 graden. Deze heerlijke dag zijn er verschillende leuke mogelijkheden om er op uit te gaan.

 • De Wijert – Uit de kast
  Om 13.00 uur start de actie “Uit de kast”; een droogwareninzameling voor de voedselbank op het terrein van het MFC De Wijert/Helpman. De actie is tot 18.00 uur. Er zijn DJ’s en singer-songwriters aanwezig.
  Lees ook: Uit de kast! / droogwareninzameling
 • Het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen in het Noorderplantsoen en op diverse podia downtown.
  Het festival is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld… én een groots zomerfeest. De 25e editie van het festival vindt plaats van 20 tot en met 30 augustus.
  Voor meer informatie: noorderzon.nl
 • Braderie Damsterplein
  Deze zaterdag is van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Damsterplein in Groningen een braderie met nieuwe waren en een vlooienmarkt met antieke en gebruikte spullen. Het evenement is georganiseerd door ondernemersvereniging Damsterkwartier en Organisatieburo Vitalis.
 • Tentoonstelling Earthquake in de der Aa-kerk
  Deze zaterdag 22 en zondag 23 augustus is de laatste mogelijkheid om deze tentoonstelling te zien in de der Aa-kerk.

  Het Earthquake Monument is een installatie bestaand uit een hoge, ronde ruimte waarin aan de gehele wand ruim vijfhonderd subtiel wiegende klokken bevestigd zijn. Wanneer de klokken bewegen, lijkt de omgeving te deinen. Met deze Earthquake Monument maakt beeldend kunstenaar Henk Stallinga op indringende wijze de beleving van een aardbeving voelbaar. Daarnaast zijn er verschillende andere installaties te zien tijdens de tentoonstelling.
  Lees ook: Earthquake Monument in de Der Aa-kerk in Groningen
  De tentoonstelling is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

 • Wandeltocht langs gevechtslocaties uit de Tweede Wereldoorlog
  Deze zaterdag houdt de stichting Battlefield Tours houdt, vanwege het 70-jarig jubileum van de bevrijding van de stad Groningen, op zaterdag 22 augustus een speciale wandeltocht langs de plekken waar in 1945 zwaar gevochten is tussen de Duitsers en de Canadezen.

  De tour begint om 10:00 uur bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat 24. De wandeling duurt de twee uur door de stad Groningen. Na de Battlefield Tour wordt onder begeleiding van een gids een bezoek gebracht aan de tentoonstelling in het Noordelijk Scheepvaartmuseum over de bevrijding van Groningen in 1945, meldt Uit Groningen.

 • Fietsen langs kunst van de RugBeeldenproject Kennisjaren 1994-2014
  Een fietstocht door de stad Groningen langs kunst van het project Kennisjaren 1994-2014. Een serie unieke beeldvertalingen van universitair gedachtengoed en geschiedenis. Voor 2,50 euro af te halen bij het Groninger Universiteitsmuseum. Voor meer informatie: uit.groningen.nl
 • Fair 47
  Zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur is een uniek landelijk buitenevenement in een unieke sfeervolle ambiance, aan de Wolddijk 47 rond een prachtige vijver. Exposanten bieden hun waren en diensten aan. De thema’s zijn onder andere Binnen en Buitenleven, Vissen en Jagen, Eten en Drinken en nog veel meer.

  Naast de diverse producten zijn op Fair47 demonstraties, workshops en activiteiten voor kinderen. Ook is er een gezellig terras om te genieten van een hapje of drankje.
  Voor meer informatie: Fair47.nl

 • Streekproductenmarkt Ewsum (Middelstum)
  Op het borgterrein van Ewsum in Middelstum (Gr) worden sinds 2003 ’s zomers streekproductenmarkten gehouden. De markt biedt veel van lekkere en ambachtelijk gemaakte Groningse producten. De markten worden georganiseerd door de Stichting Streekproductenmarkt Ewsum in samenwerking met Werkpro.
  De markt is van 10.00 uur tot 16.00 uur.
  Voor meer informatie:streekproductenmarktewsum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden