Noorderzon: Het is bijna zover!

Foto: CC BY-SA 2.5/ Wikipedia Commons/ Lampje

Donderdag 20 augustus start Noorderzon 2015!

Het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is het festival met theater, muziek, dans, film en literatuur van over de hele wereld.

Voorstellingen vinden plaats in tenten of op buitenpodia in het Noorderplantsoen en daarnaast op vele locaties in de binnenstad van Groningen.  De opbouw in het Noorderplantsoen is vorige week al van start gegaan. In tien dagen tijd worden podia, tenten, barren en kiosken opgebouwd, zodat het plantsoen donderdag klaar is voor 11 dagen Noorderzon.

NoorderZomerSchool
Noorderzon introduceert dit jaar wetenschap: de NoorderZomerSchool. Hiervoor zijn topsprekers Joris Luyendijk en Damiaan Denys uitgenodigd, In samenwerking met Studium Generale.

Literaturia is het literaire en poëtische programma van Noorderzon, gehost door Buro05. De schone woordkunsten zijn overal op het festival te vinden.

Voor jonge gasten vanaf 4 jaar zijn er voorstellingen en een heleboel leuke doe-dingen op Rotor op de Speelweide in het Noorderplantsoen.

Centrale kiosk geopend
Vanaf maandag 17 augustus is de Centrale Kiosk in het Noorderplantsoen geopend. Deze is voor de festivalperiode open van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op doordeweekse dagen tijdens het festival is de Kiosk open van 13.00 uur tot 22.00 uur en in het weekend al vanaf 12.00 uur. De deuren van Kiosk Noord en Kiosk Zuid openen vanaf donderdag.

Tijdens  het festival in de periode van 20 tot en met 30 augustus rijdt lijn 2 vaker tussen het hoofdstation, de Grote Markt en het Noorderplantsoen.

Alle informatie van plattegronden, eten en drinken, de timetables en de openingstijden zijn na te lezen via de festivalinfo-pagina.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen