Literaturia – Literair festival binnen Noorderzon

Noorderzon 2015 - Ernst Jansz Gideons Droom
Foto: noorderzon.nl

Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus 2015 vindt de 25e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen plaats. Literaturia is een literaire en poëtische programma van Noorderzon, gehost door Buro05.

Literaturia staat garant voor spannende, eigenwijze en dwarse literaire avonden, van hard Vlaams gedonder, Bob Dylans teksten in beeld en op muziek, poetry slam, Indische dromen, big bangs en biografen, meldt de organisatie.

  • Literaturia in de Ophelia en Desdemona Tent is van 21 tot en met 24 augustus met:

Sjef van Oekel-illustrator Theo van den Boogaard. Hij werkte jaren aan Bob Dylan Illustrated; een boek met geïllustreerde nummers van Bob Dylan. De illustraties worden live geprojecteerd waarbij van de Boogaard de nummers zingt.
Noorderzon 2015 - Theo van den Boogaard
Radio DJ Marc Stakenburg vertelt over zijn historische reis naar de oorsprong in De big bang van de popmuziek.
VPRO-radio-DJ Jaap Boots sprak met de groten der aarde en hij bundelde zijn ervaringen in het boek Donderweg. Hij vertelt hieruit en zal zingen.
Noorderzon 2015 - Jaap Boots - (c)  Merlijn Doomernik

Ernst Jansz, mede oprichter van Doe Maar, brengt ter gelegenheid van de heruitgave van zijn debuutroman Gideons Droom een repertoire van eigen solowerk en Dylan-vertalingen.
Vlaming Joost Vandecasteele beleeft en schrijft literatuur Tot het pijn doet.

  • Literaturia is van 25 tot en met 29 augustus in de container Leliesingel

Reve- biograaf Nop Maas en Hermans-biograaf Willem Otterspeer vertellen over de grote schrijvers en het verslaan van diens leven.
Dichter des Vaderlands Anne Vegter praat over haar werk als dichter, schrijfster en theatermaakster in Persoonlijk en Dichtbij.

NK Poetryslam
Tijdens Noorderzlam 2015 zal voor de zevende keer de voorronde NK Poetryslam worden gehouden. Voormalig stadsdichter van Rotterdam, Daniël Dee, brengt gedichten op muziek en Groningse helden Meindert, Igor, Pepr en Kesanova dragen tragikomische liedjes, verhalen en klankdichten voor.

Voor volledige beschrijvingen van het Literaturia en Noorderzon programma: www.noorderzon.nl

Kaartverkoop
Kaarten voor de voorstellingen in de Ophelia en Desdemona Tent zijn nu te verkrijgen op www.noorderzon.nl, in het Info- en Ticketscentrum in het Grand Theatre (Grote Markt 35, Groningen) en tijdens het festival in de Kiosken in het Noorderplantsoen. De voorstellingen in de container aan de Leliesingel hebben kaartverkoop aan de deur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden