Infoversum toont eerste resultaten van ‘New Horizons’ na passage Pluto

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wutsje

Dinsdag 18 augustus begint in het Infoversum om 19:30 een speciale show voor iedereen die meer wil weten over de reis naar Pluto.

Op dinsdag 14 juli, scheerde ruimtesonde ‘New Horizons’ langs dwergplaneet Pluto en maakte de scherpste opnamen ooit van deze onbekende wereld. Ook al duurt het nog 15 maanden voordat de NASA alle data van deze ontmoeting heeft gedownload naar aarde, de eerste adembenemende foto’s zijn nu al binnen en overtreffen alle verwachtingen.

Baanbrekende beelden van Pluto
Sterrenkundige Marlies van de Weijgaert neemt het publiek mee op de reis die de sonde heeft afgelegd door het zonnestelsel langs Pluto en Charon. De oogst aan nieuwe resultaten zal in deze lezing worden gepresenteerd. Pluto blijkt een grote verrassing: geen dode wereld maar vol activiteit. Van stromende gletsjers van stikstofijs en 3 kilometer hoge ijsbergen tot nevels die tot wel 130 kilometer boven het oppervlak reiken en een rode neerslag op Pluto veroorzaken. De dwergplaneet vormt hiermee een unieke wereld die ons oproept om de huidige idee├źn over de vorming van ons zonnestelsel te herzien.

Full dome theater Infoversum geeft in samenwerking met Blaauw Sterrenwacht deze speciale show over de eerste resultaten van New Horizons op het gigantische koepelscherm van 630 m2.

Tickets
De lezingen zijn toegankelijk voor iedereen. Tickets zijn te verkrijgen via www.infoversum.nl of aan de kassa.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden