Shaky Grounds Festival Groningen

Foto: De Redactie

Vanaf vandaag, vrijdag 8 vindt het driedaagse Shaky Grounds festival plaats in het kader van 100 Jaar de Ploeg. Aan de Praediniussingel 59 presenteren Academie Minerva en het Prins Claus Conservatorium (Hanzehogeschool Groningen) samen een audiovisueel en interactief festival met muziek, performances en beeldende kunst.

Het programma is de afgelopen maanden ontwikkeld door studenten en docenten van beide schools en is geïnspireerd op de kunst en de werkwijze van kunstenaarscollectief De Ploeg. Het festival opent met een feestelijke avond met muziek, eten en drinken op vrijdag 8 juni om 19.00 uur.

Programma

Het driedaagse festival laat in een doorlopend programma interactieve kunstwerken, installaties en performances zien. Daarnaast kunnen belangstellen op zaterdag en zondag aanschuiven bij korte lezingen door Kunstspot en Marrietta Jansen, conservator De Ploeg/Groninger Museum.

Het programma van het festival bestaat uit een tentoonstelling met installaties en performances waarin op verschillende manieren geëxperimenteerd wordt met bijvoorbeeld natuur en techniek. Zo kun je als bezoeker zelf een canvas beschilderen dat door middel van sensoren met geluid reageert op de trillingen van de kwast. Muziek, beeldende kunst, video, multimedia en technologische innovatie vormen de kern van de doorlopende tentoonstelling.

Shaky Grounds festival is een samenwerking tussen Academie Minerva en het Prins Claus Conservatorium en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting 100 jaar de Ploeg en Hanzehogeschool Groningen. Het 100-jarig bestaan van kunstenaarskring De Ploeg en hun innovatieve filosofieën, ideeën en werkplekken is een inspiratiebron voor het nieuwe collectief van kunstenaars, muzikanten en ontwerpers dat verantwoordelijk is voor de inhoud van het programma.

Voor meer informatie: www.hanze.nl/shakygrounds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen