Uittips zondag 2 augustus

Hortus Haren
Foto: CC BY-SA 4.0/ Wikipedia Commons/ Dominicus Johannes Bergsma

Deze dag is het prachtig weer. Er zijn genoeg mogelijkheden om erop te trekken.

Kunstmarkt op de Grote Markt
Er is een kunstmarkt op de Grote Markt van 11.00 uur tot 17.00 uur gehouden door Sam Events 4 U. Er staan kunstenaars, schilderijen, keramiek, fotografie en meer. Een aantal kunstenaars zullen ter plekke aan het werk zijn, bijvoorbeeld met het maken van portretten van bezoekers.

Bij de ijscokraam kan men kijken naar een air brush demonstratie en en er wordt informatie gegeven over workshops die u zelf kunt volgen. Voor een hapje en een drankje kan men terecht bij de eetkramen en er is ook een kraam die kunstzinnige en veganistische taarten verkoopt.
Voor meer informatie: Kunstmarkt Groningen

Zomerzondag in Leegkerk
Het middeleeuwse kerkje is ook deze zondagmiddag geopend voor bezoekers. Van 12.00 uur tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken.

De kerk wordt tijdens de zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.
Lees ook: Zomerdagen in de kerk van Leegkerk

Het Hortus Festival in Haren
Het is de twaalfde editie van Nederlands groenste zomerfestival voor kamermuziek. Het festival is gestart op 2 juli en duurt tot en met 30 augustus. Het thema is: “Nachtlied” en staat in het teken van de Nacht.

Het Hortus Festival presenteert landelijk tientallen concerten in de prachtige tuinen of palmenkassen van Hortus Botanicus Haren, Hortus Botanicus in Amsterdam, de Oude Hortus in Utrecht en Hortus Botanicus in Leiden. Voor componisten als Schumann, Chopin, Poulenc en Schönberg was de nacht een grote inspiratiebron. De allermooiste werken van deze componisten klinken tijdens het festival.
Voor meer informatie: hortusfestival.nl

Themarondleiding Hortus Haren
Ook wordt iedere zondagmiddag in augustus een themarondleiding georganiseerd in de Hortus. De rondleiding start iedere zondagmiddag om 13.00 uur. Het thema voor deze zondag 2 augustus is: “Bomen”. Voor meer informatie: hortusharen.nl

MusSailkanaal
Vandaag is het de laatste dag van het evenement MusSailkanaal, de reünie van historische schepen. Meer dan 100 oude schepen liggen in het kanaal en de jachthaven van de Groningse plaats, Musselkanaal. Veel schepen zijn in de provincie Groningen gebouwd waarvan een aantal zijn te bezichtigen.

De activiteiten van deze laatste havendag MusSailkanaal dit jaar bestaan uit onder andere een nautische markt, demonstraties op de schepen, optredens en nog veel meer. Het complete programma is te lezen via musselkanaal.info

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden