Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Zondagen saai? Nu niet meer: kom naar de Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk. Vanaf 7 juni is het middeleeuwse kerkje in Leegkerk iedere zondagmiddag in juni, juli en augustus geopend voor bezoekers.

De kerk opent deze zondagen haar deuren van 12.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken. De kerk wordt deze zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.

Culturele zondagen
Tijdens meerdere zomerzondagen zijn er activiteiten in de kerk.

  • Zondagmiddag 14 juni: Een zomers Gronings festival, met optredens van onder andere Swinder, Herman Sandman, Jan Glas en Reint Wobbes. Bezoekers kunnen in en rondom de kerk genieten van verhalen en gedichten die worden voorgedragen tijdens het Gronings Festival.
  • Zondag 21 juni: Bij mooi weer worden er restauratiewerkzaamheden verricht aan de grafmonumenten op het kerkterrein van de kerk van Leegkerk. Vrijwilligers helpen dan mee bij het opnieuw beletteren van de grafmonumenten op het terrein bij de kerk.
  • Zondag 19 juli: Een concert in het kader van het Peter de Grote festival in de kerk. Bezoekers dienen van te voren voor dit concert een kaartje te kopen.

Buurtbewoners treden ook op tijdens enkele zomerzondagen in de kerk.

Kerk van Leegkerk
De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk was in de jaren zestig van de vorige eeuw een ruïne. Duiven nestelden op de preekstoel en door de gaten in het dak viel de regen op grafstenen in het schip. Stichting Oude Groninger Kerken redde de kerk in 1969. Het monument is tussen 1970 en 1973 zorgvuldig gerestaureerd. In 2013 is de kerk verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. In de kerk is een bijzondere goudkleurige kubus geplaatst, met daarin diverse moderne voorzieningen.

Kijk voor meer informative: www.blgroningen.nl

Locatie:
De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

De kerk is op de volgende data van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend:
7, 14 (Gronings festival), 21 en 28 juni
5, 12, 19  (Peter de Grote festival) en 26 juli
2, 9, 16, 23 en 30 augustus

Entree: vrijwillige bijdrage en voor het concert Muziek en Poëzie in het kader van het Peter de Grote-festival is de entree € 10,-.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden