Uittips zondag 26 juli

Foto: Publiek Domein

Deze zondag is het ook genieten op verschillende plaatsen in Groningen.

Mega Blubber Power Race
Vanaf 12.00 uur op de Grote Markt is het rennen, spelen en ravotten bij de Mega Blubber Power Race, het opblaasbare attractiepark gebaseerd op de spannende spelshow, die jaren geleden werd uitgezonden bij Telekids. Er is een stormbaan, een buikglijbaan, het schuimbad de racebaan en natuurlijk Harry de Hengst. De Mega Blubber Power Race is open tot 16:00 uur.

ZomerWelVaart
Met dit nautische festival vieren het Noordelijk Scheepvaartmuseum en De Verhalen van Groningen het 250-jarig bestaan van Het Stadskanaal. Op deze zondag zijn er ook allerlei activiteiten bij de Hoge der Aa en Lage der Aa op de kades en de acht historische schepen.
Lees ook: ZomerWelVaart op zaterdag 25 en zondag 26 juli

Verhildersum Mystery
Het Verhildersum Mysterie is een bijzondere manier om spelenderwijs kennis te maken met het verleden en Landgoed Borg Verhildersum. Het is een kleurrijk spel, gericht op kinderen en (groot)ouders. Dwalend over het terrein ontdek je de fictieve verhalen van oud-bewoners, zoals Greetje van Olst van Bolhuis, Janna en haar fluit, en zelfs van de duiven. “Waarom draagt het dienstmeisje een mooie japon? En wat is de link met ons huidige ontbijtcultuur en die van 150 jaar geleden?” zijn onder andere vragen van het Mysterie.
Voor meer informatie: verhildersum.nl

Concert Peter de Grote Festival
Deze dag is er in het kader van het Peter de Grote Festival een concert in de kerk van Leegkerk. Dit concert heeft als titel Muziek en Poëzie. Dichter Remco Ekkers draagt voor uit eigen werk en cellist Jan-Ype Nota zal hem muzikaal begeleiden.
Voor meer informatie:
Lees ook: Concert Peter de Grote Festival in de kerk van Leegkerk

Festival Hongerige Wolf
De derde dag van het muziek- en theaterfestival Hongerige Wolf. Vanwege het noodweer zaterdag was het programma van buiten naar binnen verplaatst. Deze zondag kunnen bezoekers een gevarieerd programma zien. Bezoekers die een ticket voor zaterdag hadden gekocht, krijgen zondag gratis toegang. Ook zijn er nog dagkaarten te krijgen aan de deur.
Voor meer informatie: Festival Hongerige Wolf

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden