ZomerWelVaart op zaterdag 25 en zondag 26 juli

Foto: CC BY - SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Bert Kaufmann

Komend weekend, op zaterdag 25 en zondag 26 juli is de ZomerWelVaart bij de Hoge en Kleine der A

De zomerse variant van WinterWelVaart staat dit jaar in het teken van het Stadskanaal. Het is dit jaar namelijk 250 jaar geleden dat de eerste spade in de grond werd gezet voor de aanleg van het Stadskanaal.

De Verhalen van Groningen viert deze mijlpaal samen met het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Ontdek de verhalen achter deze mijlpaal in het programma op de schepen en de kade met tal van activiteiten tijdens deze editie van ZomerWelVaart. Dit hoogtepunt is nauw verweven met de geschiedenis van Groningen.

Acht historische binnenvaartschepen meren aan en zijn geopend voor publiek. Op deze schepen zijn allerlei activiteiten zoals een Verhalencafé en muziektheater van Bert Hadders. Ook de Nozems en de expositie ‘Kolonisten van het Kanaal’ dat tien werken toont van Geert Schreuder over de ontwikkeling van het Stadskanaal behoort tot de activiteiten op deze schepen.

Een mini-editie van de Diezijnleuk én Handgemaakt markt wordt georganiseerd met ruim 20 kramen langs de kade van de Hoge der A.

De kade langs Kleine der A wordt omgedoopt tot Kinderkwartier. Jonge bezoekers kunnen een zeefdrukworkshop van VRIJDAG volgen, hun eigen gezonde sapje samenstellen bij de Moesmeisjes of een 3D scheepje maken met Fablab.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is het gehele weekend gratis toegankelijk en er vinden meerdere activiteiten plaats zoals de kindertheatervoorstelling ‘Heisa speelt mini golf’ op zaterdag en zondag om 13.00, 15.00 en 16.00 uur.

ZomerWelVaart is gratis toegankelijk en geopend van 12.00 – 22.00 uur op zaterdag en van 13.00 – 22.00 uur op zondag.

Voor meer informatie, zie www.zomerwelvaart.nl

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: het Noordelijk Scheepvaartmuseum, Het Historisch Bedrijfsvaartuig, Stichting 250/400, Streekhistorisch Centrum Stadskanaal en de Gemeente Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden