Concert Peter de Grote Festival in de kerk van Leegkerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

De kerk van Leegkerk is zondagmiddag 19 juli een van de bijzondere concertlocaties van het Peter de Grote Festival.

Iedere zomer wordt in de stad en provincie Groningen het internationale Peter de Grote Festival voor getalenteerde jonge strijkers, pianisten en organisten gehouden. Het festival vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 25 juli.

Het Peter de Grote Festival is het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland. In de tien dagen lang durende concertserie worden er zo’n vijftig concerten georganiseerd, waar (inter)nationaal gerenommeerde musici veelzijdige programma’s uitvoeren.

Muziek en Poëzie
De concerten vinden plaats op bijzondere locaties, variërend van een restaurant tot een museum en van een kerk tot een jachthaven. Ook de middeleeuwse kerk van Leegkerk (aan de rand van de stad Groningen, achter de wijk Gravenburg) is een van de bijzondere concertlocaties.

Programma
Bezoekers kunnen zondagmiddag 19 juli genieten van het concert Muziek en Poëzie. Dichter Remco Ekkers en cellist Jan-Ype Nota hebben een programma gemaakt waarbij gedichten en muzikale composities elkaar afwisselen, uitdagen en aanvullen. Er worden werken gespeeld van Fauré, Schumann en Grieg. Remco Ekkers heeft meerdere dichtbundels op zijn naam staan. Hij is tevens poëziecriticus en prozaïst. Jan Ype Nota is dirigent en artistiek leider van het Haydn Jeugd Strijkorkest, plaatsvervangend aanvoerder van het Noord Nederlands Orkest en hoofdvakdocent aan het Prins Claus Conservatorium.

De kaarten voor dit concert zijn uitverkocht. Kijk op www.peterdegrotefestival.nl voor beschikbare kaarten voor andere concerten.

Locatie en tijd:

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Zondag 19 juli 2015 om 15.00 uur. Deur open om 14.30 uur.

Bron: Bijzondere Locaties Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden