Ghetto voorstelling gratis voor Stadjerspashouders

Foto: Communicatie Vrijdag

Jeugdtheaterschool VRIJDAG bestaat 20 jaar en viert dit met de jubileumvoorstelling Ghetto, geschreven door Joshua Sobol.

De voorstelling ‘Ghetto’ is voor Stadjerspashouders gratis te bezoeken. Voor jongeren en CJP-houders is de prijs verlaagd van € 14,00 naar € 10,00.

Ode aan de kunst
Ghetto is een ode aan de kracht van de kunst. Het vertelt het waargebeurde verhaal van het joodse getto in Vilnius (Litouwen) waar tijdens de Tweede Wereldoorlog het Vilna Ghetto Theater het leven van de inwoners van het getto draaglijker wist te maken door tijdens de bezetting maar liefst 111 muziek- en theatervoorstellingen op te voeren.

Muziek en dans
Deze bijzondere voorstelling verrast je met muziek en dansscenes. Een Jiddisch orkest, voor de gelegenheid samengesteld uit onder meer professionele Groninger musici, zorgt voor passende muzikale begeleiding. Twee van de leden, Jaap Mulder en Tsaerd Nauta zijn lid van de Jiddische band Di Gojim. De choreografie van de dansen is in handen van Club Guy & Roni.

Voorprogramma
Het voorprogramma bestaat uit allerlei korte stukjes tot de hoofdvoorstelling begint.

De uitvoering is van 19 juni (try out) t/m 28 juni, echter niet op maandag, op een bijzondere locatie in de houtloods aan de Ulgersmaweg 6 in Groningen.

Lees ook: Ghetto activiteiten in Oosterstraat en Synagoge 9 t/m 20 juni

Voor meer informatie: www.bijvrijdag.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden