Uittips voor zaterdag 7 oktober

Foto: De Redactie

Vandaag zijn er veel leuke activiteiten om aan mee te doen en te beleven, van de 4Mijl4You tot internationale Kattenshow, van Weekend van de Wetenschap tot Healthy Ageing en Aardappelfeest in Hornhuizen. Lees hieronder het complete overzicht.

4Mijl4You

Onder het motto ‘Doe de 4 Mijl anders’, wandelend, fietsend, steppend, in de rolstoel, met een kinderwagen, op de skeelers of op een andere alternatieve manier doen deelnemers vandaag mee aan de 4Mijl4You. Ruim 1.900 deelnemers, verdeeld over drie snelheidsgroepen verschijnen aan de start.

Het publiek is welkom om iedereen aan te moedigen en een mooie finish te laten beleven. De start is om 20.15 uur aan de Kerklaan in Haren en de eerste deelnemers worden vanaf ongeveer 21.15 uur verwacht bij de finish op de Vismarkt. Lees ook: Opnieuw deelnemersrecord voor de 4Mijl4You

Internationale Kattenshow Mundikat

Dit weekend vindt opnieuw de internationale Kattenshow Mundikat plaats in MartiniPlaza op zaterdag 7 en zondag 8 oktober.

Op beide dagen zijn honderden katten te zien, van verschillende rassen uit veel verschillende landen. Zowel zaterdag als zondag beoordeelt het internationale keurmeesterkorps alle deelnemende katten. Tijdens de Best In Show verkiezing zal de spanning hoog op lopen wie met de eer zal gaan strijken.

Zaterdag en zondag 8 oktober vanaf 9.30 uur.

Locatie: Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.

Voor meer informatie: martiniplaza.nl en mundikat.nl

KopjeK Festival

Het KopjeK Festival bestaat 7,5 jaar en viert dit zaterdag met een uniek herfsfestival in het Zeefgebouw op het Suikerunieterrein in Groningen. Het festival biedt een huiselijke gevoel en de sfeer van de herfst, gecombineerd met de ultieme vrijheid van een zomers festival.

KopjeK biedt een podium aan drie locale acts, nationale en internationale artiesten. Kijk hier voor de complete line-up.

De aanvang is van 12.00 uur tot 23.59 uur. Locatie: De Suiker, Van Heemskerckstraat 60 in Groningen.

Het Weekend van de Wetenschap

Dit weekend staat Nederland in het teken van de Wetenschap. Ook in Groningen zijn er veel activiteiten.
Ontdek het heelal, maak je eigen shampoo of doe spannende proefjes op de Zernike Campus, in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit, in het Infoversum en in het Universiteitsmuseum zijn de hele dag lezingen, demonstraties en films.

De afdeling Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen opent tijdens het Weekend van de Wetenschap zaterdag haar deuren en geeft bezoekers de kans om te ervaren waar psychologen aan werken en welk onderzoek zij doen.

Bezoekers kunnen de onderzoeksruimtes in de kelder van het psychologiegebouw bekijken, diverse interactieve mini-colleges volgen en meedoen aan verschillende experimenten. Zo kun je in de rijsimulator ervaren wat er gebeurt als je appt tijdens het autorijden, is een escaperoom voor personeelsselectie, kun je deelnemen aan het onderzoek ‘Lekker, vies of lekker vies?’ en je bijvoorbeeld laten verbluffen door optische illusies. Locatie, Grote Kruisstraat in Groningen.

Ook in het UMCG, bij De Jonge Onderzoekers, de Hanzehogeschool Groningen en nog veel meer zijn activiteiten.

Kijk hier voor alle informatie: hetweekendvandewetenschap.nl.

Healthy Ageing Week 2017

Vandaag start de Healthy Ageing Week 2017. Hoe word jij stralend 100? Tijdens de Healthy Ageing week van 7 tot en met 15 oktober kunnen jong en oud proeven van de kennis in de stad over Healthy Ageing, oftewel gezond ouder worden.

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een kijkje in de keuken nemen van het UMCG tijdens het weekend van de Wetenschap of Playground in het Groninger Forum bezoeken en leer meer over de mogelijkheden van VR in de gezondheidszorg.

Een week lang staan op tientallen plaatsen in Groningen en omgeving gezonde activiteiten centraal. Van stoppen met roken tot lekker fietsen, van groente uit eigen tuin tot moleculair koken of gezond kunt frituren. Er zijn lezingen, demonstraties en een heleboel workshops. Het zeer uitgebreide programma vind je op www.hannn.eu.

Aardappelfeest Hornhuizen

Vandaag is het Aardappelfeest in Hornhuizen. Het Aardappelfeest begint met een avontuurlijke aardappellunch door culinair verhalenverteller en kok Sake Slootweg.

In de middag kan men eten, proeven, luisteren, kijken, filosoferen, creëren en praten over de aardappel, in en om Wongema. Ook een talkshow over aardappels, de mogelijkheden met 3D-technologie, muziek & poëzie over aardappels, aardappelveredelaars en aardappelboeren staan op het programma.

Er gaat een gratis bus naar het festival. Lees ook: Aardappelfeest: Leukste oogstfeest van Nederland

Voor meer informatie: www.aardappelfeest.nl.

Open Dagen Zeehondencentrum Pieterburen

Het Zeehondencentrum in Pieterburen houden zaterdag en zondag Open Dagen voor het publiek. De Open Dagen vallen samen met het Weekend van de Wetenschap. De dagen zijn gratis toegankelijk voor iedereen die een kijkje wil komen nemen in het vernieuwde bezoekerscentrum en achter de schermen bij de zeehondenzorg.

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Er zijn rondleidingen achter de schermen, presentaties verzorgt door onderzoekers verbonden aan het centrum, in de ‘Cinema’ draaien films, en voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Ook is er een koffiehoek en er worden soep en broodjes geserveerd, bereid met producten uit de streek.

Voor meer informatie:zeehondencentrum.nl/opendagen

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden