Uittips voor zaterdag 30 september

Foto: Straatfeest Oosterkwartier

Het Oosterkwartier bruist vandaag, met een grote braderie, muziek en activiteiten, Beijum Bruist ook, op het “Plein Oost”, het gezondste evenement van ’t Noorden, het LEEFevent in de Martiniplaza en het Wijnfestival in de Der Aa-kerk zijn allemaal mogelijkheden om er op uit te gaan.

Straatfeest Oosterkwartier

De Oosterstraat, de Carolieweg en een stukje van de Gelkingestraat zijn vandaag het toneel van een grote braderie, muzikale optredens en diverse achtiviteiten. Het straatfeest Oosterkwartier wordt georganiseerd door winkeliersvereniging Oosterkwartier.

Het publiek kan vanaf 12.00 uur genieten van diverse straatacts en vooral ook meedoen met workshops. Een heel bijzondere is de Pretvormer workshop voor kinderen tot twaalf jaar. Tijdens deze Pretvormer workshop worden maskers en kostuums gemaakt en de gemaakte creaties. Deze worden getoond tijdens de grote Straatparade, rond half vier ‘s middags, waarin ook steltlopers en muzikanten meelopen.

Ook zet de lokale horeca terrassen neer waardoor er volop gelegenheid is om lekker te eten en te drinken tijdens het Straatfeest.

Het wordt een swingende dag in het Oosterkwartier, waar jong en oud feest kan vieren en genieten van acts, muziek, de braderie, spelletjes en workshops.

Kijk voor meer informatie: www.facebook.com/Oosterkwartier050

Bruisend Beijum

Van 13.00 uur tot 17.00 uur is ‘Plein Oost’ het toneel van Bruisend Beijum. De uitmarkt van Beijum, gecombineerd met de Braderij en een kinderrommelmarkt is een initiatief van de Buurtcentra in Beijum, Stichting Trefpunt en mede ondersteund door de Bewonersorganisatie Beijum.

Verschillende wijkorganisaties stellen zich voor aan de wijk. Naast de diverse demonstraties in de vorm van dans, beweging en muziek zullen er diverse kramen staan waar de wijkbewoners en andere belangstellenden informatie kunnen vergaren over alle wijkactiviteiten.

Braderij is het Beijumse antwoord op een braderie en eterij. Naast kraampjes met verkoop van uiteenlopende spulletjes voor en door buurtbewoners, worden bezoekers getrakteerd op kleurrijke hapjes.

Op de kinderrommelmarkt kunnen uitsluitend kinderen hun spulletjes verkopen. Daarnaast zal er ook een springkussen staan en zijn er diverse kinderactiviteiten.

Kijk voor meer informatie op www.buurtcentrainbeijum.nl

LeefEvent in Martiniplaza

LEEF! het leukste én gezondste evenement van ’t Noorden vindt plaats dit weekend op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober in de MartiniPlaza. Bij LEEF! is aandacht voor de thema’s gezond, actief, ontspannen en pure voeding.

Naast een leuke beursvloer is er een activiteitenprogramma, zoals bijvoorbeeld op de spinningfiets springen, een yogaworkshop volgen of in de Leef-Academy tips krijgen van onder andere Carlos Lens. Ook is er een Sportarena en zijn er XL-lezingen.

Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.

Voor meer informatie: www.leefevent.nl/ en www.martiniplaza.nl/evenementen/leef-event

Wijnfestival 2017

Dit weekend staat Groningen wederom in het teken van wijn. Na het succes van vorig jaar vindt in de Der Aa-kerk voor de tweede keer het Wijnfestival Groningen plaats.

Bezoekers kunnen proeven van verschillende wijnen. Een kaasplankje, verse vis, knapperig brood of een plateau met vleeswaren stillen de lekkere trek en voor de zoetekauwen chocolade en wijn kan een prachtige combinatie zijn.

Zaterdag van 15.00 uur tot 19.00 uur en van 19.30 uur tot 23.00 uur. Voor meer informatie: www.wijnfestival-groningen.nl Lees ook: Wijnfestival Groningen 2017

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden