Uittips voor zondag 17 september

Start TKP Tocht van Groningen 2016.
Foto: You Tube/ Beeldcitaat/ Henk van Dijk

De TKP Tocht van Groningen, genieten van lekker eten en drinken bij Rrrollend Groningen, naar het circus, Openingsweekend Grand Theatre of naar het Broken Words Festival in het Sterrebos. Ook de vijfde editie van het Dollard Festival is te bezoeken.

TKP Tocht van Groningen

De TKP Tocht van Groningen, dé ultieme combinatie van sportiviteit en gezelligheid vindt vandaag plaats. De zesde editie biedt vijf verrassende fietsroutes, door onder meer Groningse natuurgebieden en dwars door cultureelhistorisch erfgoed van Groningen. De afstanden zijn 75, 110, 150 KM en de familietocht van 35 KM. Nieuw dit jaar is het rondje Groningen, een tocht langs de provinciegrenzen. Het sfeervolle start- en finishdorp is op de Grote Markt waar na afloop een heerlijke maaltijd wacht. Ook is hier ’s middags een muziekprogramma.

Voor meer informatie: tochtvangroningen.nl

Rrrollend Groningen

Het is de laatste dag van drie dagen Rrrollend Groningen. Genieten van heerlijk eten en drinken, op een bijzondere manier bereid is op de Ossenmarkt in Groningen.

Meer dan 20 food- en drinktrucks en onder meer een cocktailbar en een specialbier bar komen naar de Ossenmarkt, dat sfeervol wordt ingericht. Daarnaast is er een muzikaal programma met diverse Dj’s, jazz bands en singer-songwriters.

Rrrollend Groningen is vandaag te bezoeken van 12.00 uur tot 21.00 uur.

Circus Bossle

De komende 2 weken staat Circus Bossle in de stad. Sensatie, dieren, acrobatiek en humor zijn allemaal aanwezig bij de nieuwe show van het circus.

Zondag is het circus te bezoeken om 14.00 uur.

Het circus is op de grens van Haren en Groningen op het bekende circusterrein aan de Rijksstraatweg, hoek Vestdijklaan, t/o Sportpark en Shell-station Esserberg. Lees ookCircus in de stad Voor meer informatie: www.circus-bossle.nl

Openingsweekend Grand Theatre

Het theaterseizoen trapt het Grand Theatre af met een vol lang weekend. Vanaf donderdag tot en met zondag wordt een (grotendeels gratis) programma geboden.

Facing faces laat mensen kijken naar mensen. Twee bezoekers nemen tegenover elkaar plaats. Als een analoge film wordt een rol met portretten door Rita Hoofwijk voor hun ogen afgedraaid. Ieder gezicht draagt een titel die vertelt hoe deze persoon gezien is.

De installatie is op verschillende tijden te bezoeken. Kijk hier voor meer informatie: https://www.grandtheatregroningen.nl/voorstellingen/rita-hoofwijk-facing-faces/

WERC & Chou Tung-Yen – Interchangeable Cities

Ook is de kunstinstallatie Interchangeable Cities, het eerste resultaat van de samenwerking tussen de Taiwanese theatermaker en videokunstenaar Chou Tung-Yen en het Groningse videocollectief WERC te bezichtigen. Door middel van 3D printers en real-time beelden wordt er zes dagen lang een live verbinding gelegd tussen Taipei en Groningen. Deze installatie is doorlopend te zien.

Fiction van Leonardo Moreira (Luciana)

Fiction is een veelgeprezen theatermarathon waarin de verschillende acteurs van Cia. Hiato elk iets over hun persoonlijke leven vertellen in monologen van een uur. De aanvang is om 16.00 uur.

Kijk hier voor meer informatie: grandtheatregroningen.nl.

Broken Words Festival in Sterrebos

Vandaag vindt de eerste editie van het Broken Words festival plaats in het Sterrebos in Groningen.

Een programma met woordkunst, muziek, dans en beeldende kunst wordt gepresenteerd tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Met optredens van onder anderen Cissy, Myron Hamming, Luc Brugman en Desta Matla. Initiatiefnemer Michiel Teeuw wil met dit aanbod laten zien hoe divers taal kan worden gebruikt in kunst.

Voor meer informatie: Broken Words Festival

Dollardfestival

De vijfde Dollardfestival is een actieve dag om niet te missen vandaag van 11.00 uur tot 17.00 uur. In het Dollardgebied zijn de meest bijzondere wadvogels en regelmatig zeehonden te zien. Natuuractiviteiten die te doen zijn onder meer zeehonden zien, eigen brood bakken, vogels kijken vanuit de vogelkijkhut, braakballen van uilen uitpluizen, waterbeestjes vissen uit de sloot en nog veel meer. Op het centrum is een festivalterrein ingericht met marktkramen en activiteiten. Vanaf hier starten de hele dag excursies. Ook zijn er korte wandelingen uitgezet, staan op meerdere plaatsen telescopen en verrekijkers opgesteld.

Locatie Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg 30 in Termunten. Voor meer informatie klik hier.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden