Gronings festival in de kerk van Leegkerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Zondagmiddag 14 juni is er een Gronings Festival in de kerk van Leegkerk met onder andere Swinder, Jan Glas en Herman Sandman tijdens de Culturele Zondag.

Deze middag staat in het teken van de Groningse taal.

Deze middag kan genoten worden van de zomerse sfeer en geluisterd worden naar de gedichten en verhalen die worden voorgelezen in en rondom de kerk onder het genot van een hapje en een drankje. En luister naar de muziek van Swinder, het Groningstalig geesteskind van singer-songwriter Bas Schröder.

Swinder_Leegkerk

Groningse namen
Naast Jan Glas en Herman Sandman zijn in de middeleeuwse kerk van Leegkerk ook Fieke Gosselaar en Reint Wobbes te gast.

Herman Sandman was jarenlang redacteur bij de Groninger Gezinsbode en publiceerde in 2008 Arcadia der Poëten, Het literaire leven in Groningen 1945-2005. Ook schreef hij de bundels met columns Trap ze in de pokkel, Inburgeringscursus Groningen en Wandelcursus Groningen.
Jan Glas is een Groningse beeldend kunstenaar, schrijver, dichter, fotograaf en redacteur van het Groningse tijdschrift Krödde. Glas heeft verscheidene dichtbundels uitgebracht.
Reint Wobbes schrijft boeken, artikelen en verhalen in het Gronings. Hij is al sinds de oprichting in 1969 betrokken bij de Stichting Oude Groninger Kerken. In 2012 ontving hij de Zilveren Anjer voor het vele werk dat hij onder andere voor de stichting heeft gedaan.
Fieke Gosselaar leest sinds de zomer van 2012 haar wekelijkse column voor op Radio Noord. In 2013 verscheen haar Groningstalige poëziebundel Nova Zembla en in 2014 kwam haar verhalenbundel Tussen de anderen uit.

Culturele zondagen
Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren voor het derde jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. De culturele zondagen starten vandaag zondag 7 juni. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod.

Kerk van Leegkerk
De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk is vorig jaar verbouwd naar een ontwerp van AWG architecten uit Antwerpen. Er is een bijzondere goudkleurige kubus in de kerk geplaatst, met daarin diverse moderne voorzieningen.

Locatie:
De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Datum en tijd: Zondag 14 juni 2015 om 15.30 uur (deuren open: 15.00 uur)

Voor meer informatie: blgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden