Uittips Zondag 7 juni: Van een sportieve dag tot opera, food en muziek

Foto: Publiek Domein

Zondag 7 juni is een dag met diverse verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan. Het is een sportieve dag, een culinaire dag, een muzikale dag en een zonnige zondag.

Een aantal tips op een rij:

11.00 tot 17.00 uurDe Natural Foods & Goodsmarkt Duurzaamheidsmarkt.
Een biologische streekmarkt aan de A-kerkhof in Groningen (voorheen SamenBIO markt) met eten en non-food producten.

13.00 uurDe GasTerra Ladiesrun
De GasTerra Ladiesrun is onderdeel van de landelijke Ladiesrun en start in Groningen. Pink Ribbon is als goed doel verbonden aan de GasTerra Ladiesrun. Deelnemers kunnen zelf acties starten, zich laten sponsoren of geld doneren. Om 13.00 uur wordt het eindbedrag bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan Pink Ribbon. Het ingezamelde geld gaat naar het zorgproject van Prof. dr. Neil Aaronson, dat zich richt op zorg op maat om fysieke fitheid en welzijn van vrouwen met uitgezaaide borstkanker te bevorderen.

13.00 uur tot 17.00 uur – Runnersworld Speedman:
In 2015 wordt de triathlon van Groningen, de Speedman, georganiseerd. Ook De Grunnman vindt net als de Speedman plaats op zondag 7 juni. De deelnemers aan de Grunnman gaan vroeg van start, om 06.00 uur ‘s ochtends. Finishen kan tot 20.00 uur.
De start en finish van de Speedman zijn nabij klimcentrum Bjoeks gelegen op sportcomplex Kardinge.
Voor meer informatie: speedman.nl

13.00 uur tot 23.00 uurDe Culinaire Verleiding
De Culinaire Verleiding: De tweede dag van een nieuw culinair event in Groningen waarbij verschillende keukens en food trucks hun specialiteiten komen tonen aan een groot publiek. Ook is er live-muziek, een openlucht-theater én is er vermaak voor de kleintjes, zoals springkussens en een knutsel area.

13.00 uur tot 17.00 uurZONdagen bij Infoversum.
Het Infoversum staat de komende maanden elke zondag in het teken van de zon. Het publiek kan door zonnetelescopen kijken en er zijn diverse activiteiten om meer te leren over onze eigen ster. Om de zon te zien is het natuurlijk wel een voorwaarde dat het weer een beetje meezit.
Op www.rug.nl/sterrenwacht wordt telkens twee dagen van te voren bekend gemaakt of de ZONdag doorgaat.

14.00 uur tot 17.00 uur –  Week van de Amateur Kunst
Zondagmiddag is het familiemiddag tijdens het WAK Festival met verschillende optredens van o.a. Jong van Hart en Jeugdorkest. Deze optredens zijn geschikt voor de hele familie. De hele middag kunnen kinderen en hun ouders genieten van een vol programma.
Voor meer informatie: www.bijvrijdag.nl

15.00 uurOpera Per Tutti!
Een toegankelijke opera voor iedereen in de Remonstantse kerk aan de Coehoornsingel 14 in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden