Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk opent Week van de Amateurkunst

Foto: Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk opent de Week van de Amateurskunst (WAK) feestelijk op zaterdag 30 mei om 12 uur in de expositieruimte aan de Walstraat 34 in Groningen.

De landelijke Week van de Amateurkunst is van 30 mei tot en met 7 juni.

De Franse Salon
Tijdens de opening start de Franse Salon, een inbrengtentoonstelling waar alle amateurkunstenaars de hele week een kunstwerk voor mogen inleveren. Tijdens de opening lanceert Gräper-van Koolwijk ook de nieuwe website van VRIJDAG amateurkunstondersteuning.

Franse Salon
Franse Salon

Activiteiten
Tijdens de WAK is er onder meer een masterclass theater door Herman Bolten, een basisworkshop theaterregie door Ben Smit, Food & Music, het WAK festival en de Familiemiddag. Kijk voor alle activiteiten en informatie op www.bijvrijdag.nl.

VRIJDAG coördineert de activiteiten in stad en provincie Groningen. Ook organiseert VRIJDAG zelf activiteiten.

Elke dag cultuur doen voor iedereen
Iedereen kan bij VRIJDAG aan cultuur doen, dus zelf theater, beeldende kunst en muziek maken, of ondersteuning krijgen als amateurkunstinstelling in stad en provincie. Ook draagt VRIJDAG bij aan een eigentijds (gemeentelijk) beleid op het gebied van Cultuureducatie.

VRIJDAG heeft drie locaties: VRIJDAG Noorderbuitensingel (voorheen Prinsentheater), VRIJDAG Walstraat (voorheen BK050) en VRIJDAG Sint Jansstraat (voorheen Muziekschool).

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden