#KEI17 vandaag van start gegaan

The Grand Opening KEIweek 2016.
Foto: © Tom Bijlsma

De KEI-week is vandaag, maandag 14 augustus begonnen op verschillende plaatsen in de stad Groningen. In vijf dagen en met 20 verschillende evenementen worden ruim 5000 nieuwe studenten klaargestoomd voor hun studententijd in Groningen.

Dit jaar waren er meer dan 4500 online voorinschrijvers. De organisatie verwacht, net als voorgaande jaren, na de Daginschrijving op een totaal van meer dan 5000 studenten uit te komen.

De KEI-week is al jarenlang de grootste introductieweek van Nederland en mag zich daarnaast zelfs de grootste van Europa noemen.

Daan Brouwers, Voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI: “Groningen is een echte bruisende studentenstad, tijdens de KEI-week wordt dat des te meer duidelijk. De hele week is er van alles te beleven en lopen er duizenden studenten door de stad”.

Programma

De KEI-week biedt met 20 evenementen een breed programma aan. Het aanbod varieert van grote feesten in de binnenstad tot ‘KEI to your Future’, een evenement gericht op effectief studeren en actief worden naast je studie.

“Wij vinden het heel belangrijk dat studenten, in deze tijd waarin snel studeren de norm wordt, goed worden voorgelicht. Ondanks dit veranderende studieklimaat, vinden we het belangrijk dat studenten zich ook ontwikkelen naast hun studie. KEI to your Future laat studenten zien hoe je dit allemaal goed kunt combineren”.

Arjen Lubach is een van de sprekers die aanwezig is bij het evenement: “Ik ben een van de weinigen die elk jaar weer KEI mag lopen. Voel me bevoorrecht! Ik heb zin om te komen praten bij KEI to your Future en draaien op het Open Air Festival”, aldus Lubach.

Feesten

Tijdens de feesten in de KEI-week komen ook artiesten als DJ Paul Elstak, Sandro Silva en Swifty van de studentenhit ‘Dakterras’ optreden. Uiteraard staan de elk jaar terugkerende onderdelen als de Informatiemarkt, KEI-parade, Film op de Vismarkt en Kroegentocht weer op het programma.

Bij de Kroegentocht dit jaar zal het thema ‘Samen Uit, Samen Thuis’ centraal staan. Het thema is onderdeel van de zogenaamde ‘Dare 2B Aware campagne’ waar onderdelen als seks, drugs en alcohol aan bod komen.

‘Samen Uit, Samen Thuis campagne’

“Met de ‘Samen Uit, Samen Thuis campagne’ willen we de nieuwe studenten stimuleren om na een avond stappen te zorgen dat iedereen veilig thuiskomt. We hopen dat het een gewoonte gaat worden in de studentenwereld dat je naast samen uitgaan ook samen thuiskomt”, aldus Brouwers.

De KEI-week vindt van 14 tot en met 18 augustus plaats op verschillende plaatsen in de binnenstad van Groningen. De evenementen op de Grote Markt, Vismarkt en het Open Air Festival zijn ook toegankelijk voor mensen die niet deelnemen aan de KEI-week.

Kijk voor het volledige programma van de KEI-week op www.keiweek.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden