Uittips voor zaterdag 17 juni

Foto: CC BY-SA 2.5/Wikipedia Commons/ Lampje

Het is Open Tuinendag bij Piccardthof voor de viering van het 75-jarig bestaan, genieten en swingen bij Swingin’ Groningen, naar de Summer Fashion Fair en nog veel meer. Hieronder staat een overzicht van een aantal activiteiten.

Piccardthof jubileum – Open Tuinen

Het is 75 jaar geleden dat (A)mateur (T)uinder (V)ereniging Piccardthof werd opgericht dankzij de inzet van Jan Hendrick Herman Piccardt (1866–1956). In 1942 waren de tuintjes vooral bedoeld voor het verbouwen van voedsel. Nu staat het recreatief tuinieren en genieten voorop.

Ze stellen hun ‘Hof’ open en verbinden het jubileum aan Stichting Kinderen van de Voedselbank en Toentje.

Stadjers en Ommelanders kunnen een kijkje nemen in de paradijsjes van meer dan 20 tuinders. Ook wordt in sommige tuinen tentoongesteld. De tuinen zijn geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie: Clubgebouw ATV Piccardthof, Piccardtlaan 2 in Groningen

Swingin’ Groningen

Het is volop genieten in Groningen van muziek met de 23e editie plaats van Swingin’ Groningen, het gratis toegankelijk jazzfestival. Op vijf podia, het Zuiderdiep, het Uurwerkersplein, Waagplein, Broerplein en in de Kleine Kromme Elleboog zijn optredens van bekende artiesten en aanstormend talent. Crossovermuziek zoals funk, soul en groove en alle andere muziekstromen die zijn ontstaan vanuit de jazz wordt geboden. Voor meer informatie: swingingroningen.nl

Hampshire Summer Fashion Fair

Vandaag is tussen 10.00 uur en 17.00 uur de Summer Fashion Fair bij Hampshire Hotel in Plaza Groningen georganiseerd. Leuke tweedehands dames- en kinderkleding is te vinden op de fair. Ook zijn er talloze beautystands, is make-up advies te krijgen en is er een nagelstyliste aanwezig. Locatie: Hampshire Hotel – Plaza Groningen, Laan Corpus den Hoorn 300

Human Library

Human Library opent vandaag om 11.00 uur in Groninger Forum. Ontmoet je vooroordeel en ga in gesprek met een ‘levend boek’. Levende boeken zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een afwijkende achtergrond of overtuiging. Het werkt zoals een bibliotheek. Bij de balie kan een catalogus bekeken worden met daarin de beschikbare ‘menselijke boeken’. Daarna brengt de baliemedewerker jou en het ‘menselijke boek’ met elkaar in contact. Het gesprek duurt hooguit 20 minuten en na afloop wordt van je verwacht dat je ‘jouw levend boek’ in de ‘oorspronkelijke staat’ weer terugzet.

Lees ook: Human Library in Groninger Forum

10 mooiste bijbelverhalen

Het Noorderplantsoen staat van 13.30 uur tot 18.00 uur rond de muziekkoepel in het teken van de 10 Mooiste Bijbelverhalen. De aftrap wordt gedaan door de burgemeester, hij maakt om 14.00 uur bekend welk verhaal het mooiste Bijbelverhaal van Groningen is. Verder zijn er kinderactiviteiten, muziek, workshops en nog veel meer.
Voor meer informatie: de10mooistebijbelverhalenvangroningen.nl

Kijkdagen orgelbouw

In de Lutherse kerk is op dit moment een bijzonder bouwproject in volle gang en te bekijken. Orgelbouwer Bernhardt H. Edskes uit Zwitserland werkt met zijn specialisten aan de herbouw van het Schnitgerorgel dat er ooit stond. Deze zogenaamde reconstructie is een unieke gebeurtenis. Bovendien is het orgel van een bijzonder type dat nergens in Nederland bewaard is gebleven.

Wie wil zien hoe de bouw van zo’n complex orgel met talrijke orgelpijpen, een vast klavier en een bijbehorend kistorgel wordt gebouwd, kan tussen 14.00 uur en 16.00 uur komen kijken in de Lutherse Kerk in de Haddingestraat 23.

WaterWeekend Blauwestad

Op en rond het Oldambtmeer is het WaterWeekend in de Blauwe stad. De verschillende (water)activiteiten vinden plaats in Jachthaven Midwolda, Reiderhaven Beerta en Havenkwartier Blauwestad rondom het Oldambtmeer met onder meer zeilwedstrijden, een botenshow en optredens.

Kijk voor het hele programma op waterweekendblauwestad.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden