Human Library in Groninger Forum

Foto: De Redactie

Het Groninger Forum presenteert zondag 17 juni voor de vierde keer ‘Human Library’. Bij dit event gaat het publiek in gesprek met ‘Levende boeken’.

‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. Human Library wil mensen uitdagen verder te kijken door in gesprek te gaan met die vreemde ‘ander’.

Met een ‘boek’ uit de Human Library luister je naar bijzondere levensverhalen. Het resultaat: verrassende, inspirerende ontmoetingen mét humor.

Human Library

Het doel van Human Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Human Library een evenement om de ontmoeting en dialoog te promoten.

Hoe het werkt

Het werkt ongeveer zoals een bibliotheek: bezoekers kunnen bij de balie een catalogus bekijken met de beschikbare ‘levende boeken’. Op een groot bord kan men zien of dat boek niet al op dat moment is uitgeleend.

Vervolgens geven bezoekers via de balie aan met wie ze een gesprek willen aangaan.

Daarna brengt de baliemedewerker de bezoekers en het ‘menselijke boek’ met elkaar in contact. En worden de spelregels uitgelegd; zo dient het boek weer in oorspronkelijke staat te worden ‘teruggezet’. De gesprekken duren maximaal 20 minuten.

Hoe is het ontstaan

Oorspronkelijk is Human Library ontwikkeld door een Deense jongerenorganisatie, genaamd ‘Stop the Violence’. Momenteel vindt het evenement plaats in diverse steden over de hele wereld.

De eerste editie in Groningen vond in 2014 plaats, georganiseerd door een klein team met de hulp van talloze vrijwilligers.

Organisatoren

Human Library Groningen wordt georganiseerd door het Groninger Forum, de stichting Jongeren voor Uitwisseling en Begrip (JUB) en Europe Direct Groningen.

Tijd: van 11.00 uur tot 16.30 uur. Gratis entree.

Locatie

Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen

Voor meer informatie: www.groningerforum.nl/humanlibrary

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden