Er op uit met de Pinksterdagen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wikipeet

Met het Pinksterweekend zijn er verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan. Hieronder een greep uit het aanbod:

MultiCulinair Food Festival

Het MultiCulinair Food Festival vindt dit jaar tijdens de Pinksterdagen plaats op het Bernoulliplein. Lekker proeven van gerechtjes uit verschillende werelddelen bij meer dan 24 foodtrucks, lekker drinken, live muziek en workshops. Het is allemaal mogelijk bij het culinaire spektakel voor jong en oud.

Tijden

  • 1e Pinksterdag, zondag 4 juni van 12.00 uur tot 22.00 uur;
  • 2e Pinksterdag, maandag 5 juni van 12.00 uur tot 22.00 uur.

Lees ook: MultiCulinair Food Festival op Bernoulliplein in Groningen

Airshow Oostwold

Zondag 4 en maandag 5 juni staat vliegveld Oostwolde in het het teken van de 9e editie van Airshow Oostwold, het grootse evenement met ruim 20.000 bezoekers. De negende editieOnder het motto ‘Time Flies’ kan het publiek twee dagen genieten van duizelingwekkende stunts, opvallende hedendaagse vliegtuigen, demo’s. Ook wordt op het festivalterrein een ‘Airmarket’ gehouden, een grote markt met luchtvaartartikelen, zoals tekeningen, kleding, boeken, modellen, luchtvaartgames en nog veel meer.

Tijden

  • 1e Pinksterdag vanaf 11.00 uur. Entree à 14 euro
  • 2e Pinksterdag vanaf 10.00 uur. Entree à 18 euro.

Klein Berlijn

Dit jaar wordt ‘Klein Berlijn’ twee keer georganiseerd. De eerst editie vindt Tweede Pinksterdag plaats op de Grote Markt. Vintage liefhebbers kunnen genieten van een divers aanbod aan vintage kleding, accessoires en meubels in combinatie met foodstands en DJ’s.

De tijd is van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Dag van het Kasteel

Op Tweede Pinksterdag, 5 juni, vindt de tiende editie van de Dag van het Kasteel plaats. Kastelen door heel Nederland openen hun poorten voor bezoekers. Elk jaar wordt extra aandacht besteed aan een of twee gebieden in het land. Dit jaar staan Groningen en Utrecht in de spotlight. Er hebben zo’n 200 middeleeuwse borgen gestaan in Groningen, waarvan nog 16 over zijn. Hiervan kunnen zes bezocht worden op de Dag van het Kasteel.

Dit zijn Borg Ewsum in Middelstum, de Fraeylemaborg in Slochteren, de Menkemaborg in Uithuizen, Verhildersum in Leens, burcht Wedde in Wedde en Landgoed Nienoord in Leek.

Kijk op dagvanhetkasteel.nl voor meer informatie over de dag zelf en op kastelen in groningen voor een overzicht van de kastelen en borgen in Groningen.

Pinksterfeest en Vlaggetjesdag Zoutkamp

Dit traditionele visserijfeest wordt al gevierd vanaf de 16e eeuw, waarbij Zoutkamp bol staat van activiteiten, voor zowel jong als oud. Op en rond het dorpsplein is er kermis en in de cafés en in de binnenhaven klinkt live-muziek. Ook zijn er allerlei demonstraties, markten, wedstrijden en ‘visserijspelletjes’.

Ook zijn er ongeveer 25 met vlaggetjes versierde garnalenvissersboot. Op Pinkstermaandag is het Vlaggetjesdag, het hoogtepunt van de festiviteiten. Er zijn dan veel feestelijke activiteiten, waaronder een grote braderie in en rond de binnenhaven.

’s Ochtends maakt de jury het mooist verzorgde schip, het Koninginneschip, bekend. Het is een traditie dat de Zoutkamper vloot uitvaart om de garnalenkoningin op te halen. Het hoogtepunt van de dag is het massaal binnenhalen van de nieuwe garnalenkoningin en haar hofhouding. Nadat de Garnalenkoningin haar toespraak heeft gehouden, is het feest in veel café’s ondertussen alweer in volle gang met vele live artiesten en gezellige drive-in shows.

Voor meer informatie: www.pinksteren-zoutkamp.nl

Pinksterfeesten Delfzijl

De Pinksterfeesten bieden een programma met onder meer de jaarmarkt, de kermis en afsluitend vuurwerk op Tweede Pinksterdag. Eerste Pinksterdag op zondag 4 juni is het weer zotte zondag op de havenboulevard op maandagmiddag van maandag 13.30 uur tot 17.00 uur, Tweede Pinksterdag is er het Dijkfeest gevierd op het strand.

Kijk voor het hele programma op pinksterfeesten.info.

Pinksterweekend in Leek

In het Pinksterweekend wordt de jaarlijkse Pinksterkermis gehouden in het centrum van Leek en Nietap. Op De Dam, Podium Nienoord en in de feesttent is live muziek van diverse artiesten. Op maandag, Tweede Pinksterdag is traditiegetrouw de Pinkstermarkt met meer dan 150 kramen in het centrum.

Voor meer informatie: leek.nl.

Voor meer uitjes kijk op toerisme.groningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen