Fotoserie: Zonovergoten Urban Trail 2017

Zondagochtend namen 3.000 sportievelingen deel aan de tweede editie van de Groningen Urban Trail. De deelnemers konden genieten van een uniek parcours van 10 kilometer door 22 bijzondere Groningse locaties.

In vijf waves tussen 9.30 uur en 10.50 uur gingen de 3.000 lopers (58% vrouwen en 42% mannen) van start door de straatjes, op trappen en door de locaties te lopen.

De lopers renden onder meer over de bodem van het openluchtbad De Papiermolen, waar de deelnemers niet zwemmend, maar lopend over de bodem via een uitgezet parcours de andere kant van het bad bereikten. “Normaal gesproken kom ik hier in de zomer zwemmen. Dit is weer eens wat anders. Echt heel leuk!”, zegt een enthousiaste loper.

Daarnaast werd ook door het Platformtheater gelopen en lagen onder meer de Machinefabriek, Hotel Prinsenhof, parkeergarage Damsterdiep, De Oosterpoort en The Big Building op het parcours.

 

Ook Pathé Groningen, de Groninger Synagoge, Der Aa-Kerk, Club Kokomo, het Stadhuis en het Academiegebouw maakten deel uit van de loop. Onderweg werden deelnemers verrast door verschillende muziek en dans optredens.

“Het was een super parcours en zeker een uitdaging met zo’n 20 trappen die we moesten beklimmen. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij”, zegt een laaiend enthousiaste deelnemer.

 

Elske Dijkstra, organisator van de Urban Trail, voegt hieraan toe: “Wij zijn blij dat de organisatie goed is verlopen. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen en vinden het geweldig dat zoveel Groningse locaties hun medewerking hebben verleend.”

Aan de eerste editie vorig jaar, namen ruim 1.800 lopers deel. Het evenement dit jaar was enorm populair en al voortijdig uitverkocht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden