Uittips voor zondag 19 maart

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Uberprutser

Vandaag is de laatste dag om de Wonen&Co de Beurs te bezoeken, ook is het mogelijk om alles te weten te komen over de Spreeuw en kan deelgenomen worden aan de laatste dag van de Kunst-aan-Huis Route rondom het Lauwersmeer.

Wonen&Co de Beurs

Deze zondag is de laatste kans om het woonevenement Wonen&Co de Beurs te bezoeken. Het thema dit jaar is “Lef”.

Wooninspiratie opdoen voor een fris en vrolijk interieur. Onder de noemer ‘Trend’ staan de twee grote woonexpo’s van Wonen&Co in het teken van warme kleuren, een beetje urban gypsy en boho chic, natuurlijke materialen als kurk en groen, want ‘Groen is booming!’ Ook tiny houses in Aardappelstad bezoeken of Oudhollandse inspiratie opdoen in de Delftsblauwe huisjes, gratis advies of naar het proeflokaal Jam Jam, lekker eten en genieten van jamsessies.

Het grootste woonevent van het Noorden is zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken in MartiniPlaza.

Voor meer informatie: wonenenco.nl.

Kunst-aan-Huis Route Lauwersland

Vandaag is de laatste dag van de twee weekenden waarbij kunstenaars de deuren van hun atelier openzetten voor publiek rond het Lauwersmeer. Het is de 26e editie van de Kunst-aan-Huis Route Lauwersland. Het thema dit jaar is ‘Frissewind’.

De locaties liggen langs een route van 180 kilometer.

De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: http://www.kunstaanhuis.nl/

De onbekommerde Spreeuw door Koos Dijksterhuis bij bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep

Zondagmiddag vertelt schrijver en journalist Koos Dijksterhuis over zijn boek ‘De Spreeuw’ bij bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep. Dit doet hij aan de hand van dia’s, film en geluid.

De spreeuw is zo’n bijzonder dier, dat schrijver Koos Dijksterhuis hierover een boek heeft geschreven.

De spreeuw is de vogel die vrouwen verleidt met een bloemetje, die voetbalwedstrijden heeft gefloten en muziek van Mozart heeft gecomponeerd. Het gezelligheidsdier dat in enorme zwermen door de lucht buitelt. De vogel die altijd neuriet en zingt. De onbekommerde flierefluiter, het zonnetje uit huis.

Koos Dijksterhuis is bekend van zijn dagelijkse verhaaltjes over de natuur in de krant Trouw.

De aanvang is om 14.00 uur.

De entree is € 4,00 inclusief 1 gratis consumptie (koffie, thee of ranja), beschermers van Het Groninger Landschap betalen € 3,00 op vertoon van beschermerspas. De kaartverkoop is bij de ingang van de zaal.

Locatie

Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep, Wolddijk 103 bij Noorderhoogebrug in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden