VRIJDAGlezingen over landschapsfotografie: ‘Het Land Voor Mij…’

Bergwald.
Foto: © Misha de Ridder

Dit voorjaar organiseert VRIJDAG onder de noemer ‘Het Land Voor Mij…’ een 4-delige serie over landschapsfotografie.

De serie start donderdag 9 maart met een lezing van fotograaf Misha de Ridder.

“Het landschap is één van de meest aansprekende en populaire genres in de fotografie”, zegt Wim Bosch, de drijvende kracht achter deze lezingenserie.

“Een landschapsfoto is geen objectieve weergave van wat er gebeurde voor de lens tijdens het indrukken van de ontspanner, maar een persoonlijk en door de maker gecreëerd document, een visie op de werkelijkheid. Zo bekeken is het fotografische landschap wellicht ook een mentale afdruk van haar maker”, zegt Wim Bosch.

Paradox

Fotograaf de Ridder woont en werkt in Amsterdam. Zijn foto’s zijn tentoongesteld in onder meer Amsterdam, Antwerpen en New York.

“Landschap is een paradox: hoe kan men vastleggen in beeld wat misschien niet gefotografeerd kan worden?” Deze vraag zal De Ridder beantwoorden tijdens de eerste lezing van donderdag 9 maart.

Bijwonen

De lezing wordt gehouden aan de locatie Walstraat. De aanvang is om 20:00 uur. Entree 7,50 euro (€ 5,- voor studenten en cursisten bij VRIJDAG). Reserveren: [email protected].

Overige lezingen

De overige lezingen in de reeks Het Land Voor Mij… worden gehouden op 6 april (Marieke Kijk in de Vegte & Harry Cock), 11 mei (Scarlett Hooft Graafland) en 8 juni (Hans van der Meer). VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Fotowedstrijd

VRIJDAG organiseert gekoppeld aan de lezingen een fotowedstrijd. Amateurfotografen worden uitgenodigd en uitgedaagd om in het Groninger landschap de restruimte vast te leggen. Het gaat om die plekken, die ontsnapt zijn aan planners en makers, die spontaan ontstaan zijn.

Meer informatie over de VRIJDAGlezingen en de fotowedstrijd: www.bijvrijdag.nl/hetlandvoormij

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden