Uittips voor zaterdag 4 maart

Foto: De Redactie

Deze zaterdag is er veel te kiezen om er op uit te gaan.

Vintage- en modeliefhebbers kunnen shoppen tijdens Vintage Rebel Kilo Sale in de Der Aa-kerk, de Martini Dogshow vindt plaats in MartiniPlaza. Ook is het de 41e editie van de Landelijke Sterrenkijkdagen. ’s Avonds is de première van Carrousel van het Noord Nederlands Toneel en de Nacht van Groningen.

Vintage kleding shoppen in de Der Aa-kerk

Dit weekend vindt de Vintage Kilo Sale op zaterdag en zondag plaats in de Der Aa-kerk in Groningen.

De kerk is gevuld met vintage kleding uit de jaren zeventig, tachtig en negentig, een waar shopping paradijs voor alle vintage- en modeliefhebbers. Speciaal voor dit weekend is er twee ton aan mooie vintage kleding geselecteerd. De voorraad wordt beide dagen steeds aangevuld met kleding voor hem en voor haar.

De Vintage Kilo Sale wordt georganiseerd door The Vintage Rebel. Lees ook: Vintage kleding in de Der Aa-kerk in Groningen

De entree is gratis. De aanvang is van 12.00 uur tot 17.00 uur

Martini Dogshow

De Martini Dogshow, de internationale hondententoonstelling met CAC & CACIB voor alle rassen en met veel stands uit binnen- en buitenland vindt dit weekend plaats in MartiniPlaza.

Zowel zaterdag als zondag zijn er doorlopend demonstraties, workshops en keuringen met een internationale keurmeesterslijst.

De keuringen en activiteiten zijn zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Kijk voor alle informatie: martinidogshow.nl.

Landelijke Sterrenkijkdagen 2017 bij Blaauw Sterrenwacht

Tijdens de 41e Landelijke Sterrenkijkdagen is Blaauw Sterrenwacht ook zaterdag 4 maart geopend voor jong en oud tijdens de 41e Landelijke Sterrenkijkdagen. Publiek kan door telescopen naar de sterren kijken en via diverse activiteiten meer te weten komen over onze Aarde en het heelal.

Het programma bestaat uit rondleidingen, workshops en lezingen. Ook zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. Lees ook: Landelijke Sterrenkijkdagen 2017 bij Blaauw Sterrenwacht

De sterrenwacht is zaterdag geopend van 18:00 uur tot 23:00 uur. Alle activiteiten zijn gratis.

Voor meer informatie: www.rug.nl/sterrenwacht

‘Carrousel’ van Noord Nederlands Toneel (Première)

Vandaag is de Première van de theatervoorstelling ‘Carrousel’ van het Noord Nederland Toneel (NNT).

Het is een voorstelling met toneel, dans en live muziek waarbij de acteurs van het NNT, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönberg K[h]AOS je meeslepen in een eindeloze dansmarathon in een bruisende danszaal.

Carrousel is geïnspireerd op de film en de roman ‘They shoot horses, don’t they?’ over de eindeloze dansmarathons in de Verenigde Staten van de jaren ’30’. ‘Bij de meeslepende en muzikale voorstelling is het publiek zowel toeschouwer als medeplichtige. Want zolang hij blijft toekijken, gaat het eeuwige dansen door’.

De aanvang is om 20:15 uur.

Voor meer informatie: nnt.nl

Nacht van Groningen

Nacht van Groningen, een hardloopwedstrijd dwars door de binnenstad van Groningen en het Noorderplantsoen wordt dit jaar in het donker in de avonduren gehouden.

Deelnemers doen mee met een afstand van 5 km, 10 km, 16,1 km (10 Engelse mijlen) of 21,1 km (halve marathon). De start en finish zijn op de Ossenmarkt.

Met verlichting, muziek langs het parcours en deelnemers wordt er een bijzondere en gezellige sfeer gecreëerd tijdens de 16e editie van de Nacht.

De aanvang is om 20.30 uur.

Het goede doel dit jaar is de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Die zet zich in voor mensen met CF, oftewel taaislijmziekte.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen