Verschillende verkiezingsactiviteiten in Groninger Forum

Foto: CC BY-ND 2.0/ Creative Commons/ Martin Nijenhuis

Het Groninger Forum organiseert traditiegetrouw in de dagen rond de verkiezingen verschillende verkiezingsactiviteiten: een debat, een politieke markt en een uitslagenavond op de verkiezingsdag zelf. Nieuw deze keer is ‘the morning after‘-ontbijt in de Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat.

Tijdens ‘the morning after‘-ontbijt wordt onder andere met Jan Terlouw, Tofik Dibi, Rob Oudkerk en gedeputeerde Nienke Homan de balans opgemaakt en voorzichtig vooruitgeblikt op de toekomst.

Alle verkiezingsactiviteiten op een rij:

  • Alternatieve verkiezingsdebat

Vrijdag 3 maart staat een alternatief verkiezingsdebat op het programma. Geen discussie met campagneteksten, oneliners en statements van politieke leiders, maar een diepgaand gesprek met de denkers van de wetenschappelijke bureaus van de politieke partijen.

Filosoof, socioloog en debatleider Hans Harbers en journalist John Geijp van het Dagblad van het Noorden ondervragen de gasten over de thema’s energie, klimaat, zorg, welzijn, onderwijs en identiteit.

De aanvang is om 20.00 uur. Locatie: Groninger Forum, Hereplein 73 in Groningen.

De entree is gratis, maar je moet wel vooraf een kaartje online bestellen of aan de kassa van het Hereplein halen.

  • Politieke markt

Van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 maart is er een politieke markt in de Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18, tijdens de openingstijden. Verschillende politieke partijen hebben elk hun eigen marktkraam.

De toegang is gratis.

  • Uitslagenavond

Op woensdag 15 maart ,de verkiezingsdag is de Uitslagenavond. Centraal deze avond staat de live verkiezingsuitzending van de NOS. Burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de Koning René Paas brengen uitgebreid en als eerste de uitslagen van de stad Groningen en alle Groningse gemeentes naar het Groninger Forum.

Bram Douwes schept orde in de chaos van de staafdiagrammen, winnaars en verliezers die langskomen deze avond.

De aanvang is om 20.30 uur. Locatie: Groninger Forum, Hereplein 73, Groningen

De toegang is gratis, maar je moet wel vooraf een kaartje online bestellen of aan de kassa van het Hereplein halen.

  • Morning after-ontbijt

Nieuw deze keer is ‘the Morning after-ontbijt, een gezamenlijk ontbijt waarin op donderdag 16 maart de balans opgemaakt wordt en teruggekeken wordt op de uitslagen met onder andere Jan Terlouw, Tofik Dibi, Rob Oudkerk en gedeputeerde Nienke Homan.

Datum: Donderdag 16 maart, 8.30 uur. Locatie: Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen

De entree is gratis. Bezoekers kunnen eigen ontbijt meenemen of voor € 2,50 een verkiezingsontbijt kopen.

Samenwerking

Voor deze reeks activiteiten rond de Tweede Kamerverkiezingen werkt het Groninger Forum samen met Debatcentrum Dwarsdiep, het Dagblad van het Noorden en de gemeente Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden