Verhalen van Tsjechov en Carmiggelt in de kerk van Leegkerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Wouter van Oorschot is zondagmiddag 12 februari te gast tijdens de tweede Culturele Zondag van het jaar. Wouter van Oorschot leest dan werk voor van Anton Tsjechov en Simon Carmiggelt.

De eerste editie van de Culturele Zondag 2017 in de kerk van Leegkerk met tv-presentator en dichter Tim Hofman was compleet uitverkocht.

Wouter van Oorschot, sinds 2015 uitgever in ruste, leest al jarenlang in kleine kring verhalen voor van zijn favoriete schrijver Anton Tsjechov. Sinds de verschijning van Carmiggelt ‘Gedundrukt’ (2013) maakt hij ook uitstapjes naar het werk van deze Nederlandse grootmeester. Beide schrijvers delen een subtiel gevoel voor humor, weemoed en mededogen met de menselijke soort.

Wouter van Oorschot.

Literaire uitgeverij

In 2015 veranderde de literaire uitgeverij Van Oorschot van eigenaar. Wouter van Oorschot verkocht het bedrijf aan Athenaeum Boekhandel en vijf personen uit de boekenwereld. Van Oorschot bestond zeventig jaar en is de oudste onafhankelijke literaire uitgeverij – bekend van klassiekers als ‘Nader tot U’ van Gerard Reve, ‘De donkere kamer van Damokles’ van Willem Frederik Hermans en de serie ‘de Russische Bibliotheek’.

 

Van Oorschot: ‘Bij ons zijn zo’n 1300 boeken verschenen in de eerste druk. Allemaal kwaliteitsliteratuur met het idee: mensen moeten dit lezen, niet die dertien-in-een-dozijn-shit van andere uitgeverijen. Zo eigenwijs waren mijn ouders en zo eigenwijs was ik ook.’

Culturele Zondag

Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk, aan de rand van de stad Groningen. Tijdens deze middagen komen uiteenlopende onderwerpen aan bod.

Tijdens de laatste Culturele Zondag van 2017 wordt de Leesbaar Groningen-kaart gepresenteerd.

De aanvang is om 15.30 uur.

Kaarten 1a € 7,50 zijn online verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).

Locatie:

Kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden