VRIJDAG Kerstvoorstelling – Wat een Prachtig Leven

Kerstproductie ‘Wat een Prachtig Leven’
Foto: Communicatie VRIJDAG

Deze kerst pakt VRIJDAG extra uit met de tiende editie van de jaarlijkse kerstvoorstelling voor de hele familie. Vanaf 24 december speelt VRIJDAG ‘Wat een Prachtig Leven’ onder regie van Jorrit Boonstra in het Grand Theatre in Groningen.

De hartverwarmende voorstelling ‘Wat een Prachtig Leven’ is een bewerking van de klassieke kerstfilm ‘It’s a Wonderful Life’ van Frank Capra. De voorstelling is op zaterdag 24, maandag 26 en dinsdag 27 december. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

‘Wat een prachtig leven’

Het hele leven van George Bailey staat in het teken van het helpen van de eenvoudige mensen in het kleine dorp Bedford Falls. Het liefste zou George de wereld willen ontdekken, maar daarvoor krijgt hij niet de kans, omdat de sluwe zakenman meneer Potter dan het hele dorp zou overnemen.

Het bescheiden bedrijf van George, ‘Bouwen en Lenen’, is door zijn vader opgericht en is het enige dat de monopoliepositie van Potter nog in de weg staat. Op de dag voor kerstmis raakt oom Billy opeens 8000 dollar van het bedrijf kwijt, terwijl hij op weg is naar de bank.

George vreest dat zijn leven, zijn familie en het hele dorp geruïneerd zullen worden. George zit zo diep in de put dat hij op het punt staat zichzelf van het leven te beroven. Maar dan verschijnt er een eigenaardige engel uit de hemel die hem op een magische manier laat zien hoe waardevol zijn leven is.

Spelers

Een cast van dertien spelers en zes dansers spelen de voorstelling in het Grand Theatre. Het zijn leerlingen van de Theaterschool voor volwassenen, de Jeugdtheaterschool en spelers uit stad en provincie die auditie deden.

Speeldata

  • Zaterdag 24 december om 19.30 uur;
  • Maandag 26 december om 14.30 uur en 19.30 uur;
  • Dinsdag 27 december om 14.30 uur en 19.30 uur.

Kaartverkoop

Kaarten à 15 euro (10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar, studenten en CJP-houders) voor de voorstelling zijn te bestellen via bijvrijdag.nl. Stadjerspashouders kunnen € 5,- korting krijgen met de jaaraanbieding voor een VRIJDAG theatervoorstelling.

Meer informatie staat op bijvrijdag.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden