Solace I Guess met Updiggin’ lokaal programma: “Ik was dus ik ben” in de Blauwe Schuit

Foto: Solace I Guess met Updiggin’ lokaal programma

Updiggin’ van Solace I Guess toert met een, per voorstelling, op maat gemaakt uniek programma door de provincie Groningen. Met dit programma gemaakt door lokale muzikanten, dansers, zangers, verhalenvertellers en andere creatievelingen opent de voorstelling Updiggin’.

Het programma in Winsum: “Ik was dus ik ben” is gemaakt in samenwerking met de Blauwe Schuit onder regie van Christine Strijker. Koorleden, zangeressen, acteurs en muzikanten uit Winsum en omstreken zijn zaterdag 29 en zondag 30 oktober met dit unieke programma en Updiggin’ te zien in de Blauwe Schuit.

Programma: “Ik was dus ik ben”

In het programma in Winsum bakken cliënten van NOVO cupcakes en brengen liedjes ten gehore in de foyer annex wasserette. Acht vrouwen spelen, zingen en musiceren op hoge hakken rondom de waslijn.

“Wie hangt tegenwoordig zijn vuile was nog buiten? Wat is het verschil tussen wit en bont? Jouw was en de mijne? Showband DOS blaast zich de longen uit het lijf. Draaien maar; niets is wat het lijkt. Ik was, dus ik ben….”

Muziekvoorstelling Updiggin’

Updiggin’ speelt zich af in Afrika en Nederland. Het is deels op waarheid gebaseerd en vertelt over een Nederlandse man, een Afrikaanse vrouw en een moord, in hun jeugd, die beider levens heeft bepaald. Het is een indringende, toegankelijk en vooral ook blijmoedige voorstelling.

Anne van Slageren, regisseur en muzikant: “Het is een verhaal over onrecht dat mensen elkaar aandoen. Onrecht dat zorgt voor verwijdering en gevoelens van verdriet en wraak. Als ze uiteindelijk naar elkaar luisteren en er achter komen hoe het voor de ander voelt, hoe het zo gekomen is, kunnen deze negatieve gevoelens worden omgezet naar vriendschap, verbinding en respect voor elkaar.”

Afrikaanse vertelvorm

Updiggin’ is een mix van West-Afrikaanse en Europese invloeden. Afrikaans zijn onder andere de vertelvorm geïnspireerd op de Griot (lofzanger), de directheid in woord en beeld, de balafon en Afrikaanse ritmes. De popsongs, de instrumenten en een deel van de kostuums ademen daarentegen weer een Europese sfeer uit. Het is deze mix die Anne van Slageren met Solace I Guess opzoekt: “Want uit de mix komt de vooruitgang voort. Ik wil graag dát bij elkaar brengen waarvan je denkt dat het niet bij elkaar hoort”.

De aanvang

Zaterdag 29 oktober om 20:00 uur
Zondag 30 oktober om 15:00 uur

Tickets

Toegangskaarten kosten 10 euro per stuk (inclusief pauzedrankje) en zijn te bestellen via www.deblauweschuit-winsum.nl of via telefoonnummer: 06 12 34 24 34. Kaarten zijn ook te koop aan de deur, indien er nog kaarten zijn (vol=vol).

Meer informatie over de speellijst, de voorstelling en een aantal videoclips zijn te vinden op www.solaceiguess.com. De muziek van Updiggin’ is o.a. te beluisteren via Spotify.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden