Gevarieerd deelnemersveld, kampioenen, recordhouders en toptalent aan start van 4 Mijl van Groningen

Foto: Archief De Redactie

In Haren staat aanstaande zondag 9 oktober een gevarieerd deelnemersveld aan de start van de 35e editie van de 4 Mijl van Groningen.

Bij de mannen staan voornamelijk Nederlandse topatleten aan de start. Onder hen Tony van Diepeen. Hij liep in 2021 voor Nederland tijdens de Olympische Spelen van Tokyo. Een andere opvallende naam is Niels Laros. Het 17-jarige talent is de snelste atleet van Europa onder de 18 jaar op de 1500 meter. Hij verbrak eind augustus in Zwitserland het record van de Noor Jakob Ingebrigtsen, meldt de organisatie.

Topveld bij de vrouwen

Bij de vrouwen wordt ook een mooie strijd verwacht. Onder meer Diane van Es gaat starten in Groningen. Van Es is Nederlands kampioen op de 5km en deed op die afstand ook mee aan de Olympische Spelen in Tokyo. Haar persoonlijk record op de 4 Mijl staat op 20.57. Er starten op 9 oktober twee vrouwen met een beter record op de 4 Mijl. Dat zijn Maureen Koster en Jip Vastenburg. Zij liepen in het verleden de 4 Mijl allebei in 19.59.

Startnummers

Naast de toplopers is er ook een groot deelnemersveld bij de recreanten. Er zijn nog startnummers verkrijgbaar via: www.4mijl.nl/inschrijven.

Duizenden deelnemers lopen van Haren naar Groningen, tijdens het grootste loopfeest van Noord-Nederland. De route van 6,437 kilometer start op de Kerklaan in Haren en eindigt op de Vismarkt in Groningen.

Lees ook: Inschrijving voor 4 Mijl van Groningen en 4Mijl4you geopend

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen