Inschrijving voor 4 Mijl van Groningen en 4Mijl4you geopend

Foto: Menzis 4 Mijl van Groningen

De inschrijving voor de 35 editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You is donderdag geopend. De hardloopwedstrijd van Haren naar Groningen vindt plaats op zondag 9 oktober. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

Het evenement werd donderdag feestelijk geopend op de Vismarkt in Groningen. Op dat moment ging ook de inschrijving van start. ‘We kijken uit naar een onvergetelijke editie. Dit is hét loopfeest van Noord-Nederland. Iedereen is welkom”, zegt Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland.

“Samen met onze partner Menzis willen we middels dit evenement mensen in de regio Groningen op een verantwoorde manier in beweging krijgen. Daarnaast is de maatschappelijke betrokkenheid van belang voor de regio. We werken hiervoor onder meer samen met onder andere FC Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanze Hogeschool en vele lokale horecaondernemers.”

Rijke historie

De Menzis 4 Mijl van Groningen is uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en omgeving. De charme van het evenement is de toegankelijke afstand en het diverse deelnemersveld. Van jong tot oud. De 4 Mijl van Groningen kent een rijke historie. De 6,437 kilometer werd voor het eerst gelopen in 1987 en kent ieder jaar weer een rijk deelnemersveld uit binnen-en buitenland. Het record bij de mannen stamt uit 2011, toen liep de Keniaan Vincent Yator de 4 Mijl in een tijd van 17:06. Het record bij de vrouwen is iets minder oud. In 2013 liep Viola Kibiwot het parcours in 19:14.

4Mijl4You

Naast de traditionele 4 Mijl vindt op zaterdagavond 8 oktober de 11e editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. Bij de 4Mijl4You doen deelnemers het net even anders dan bij de reguliere 4 Mijl. Zij volgen exact hetzelfde parcours, maar dan op een alternatieve wijze zoals wandelend, op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen. Zolang het op wandeltempo is, kan en mag het allemaal. Tijdens deze bijzondere 4 Mijl staat plezier voorop en dat spat er ook vanaf.

Goede doel

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is de komende jaren het goede doel van de 4 Mijl. Anders dan eerdere jaren is gekozen voor een meerjarensamenwerking met als doel om de groeiende bewegingsarmoede te bestrijden.

De opbrengsten van de Charity run gaan naar twee projecten: het mogelijk maken van het meedoen aan sport- en cultuuractiviteiten binnen verenigingen voor kinderen die hier vanwege financiële beperkingen geen deel van kunnen uitmaken en naar het project ‘De Meer en Beter Bewegen Tour’.

Via de Meer en Beter Bewegen tour gaan de Menzis 4 Mijl van Groningen en FC Groningen samen met Lycurgus en Donar de wijken in om jongeren te inspireren meer te bewegen en meer aan de sport te doen.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.4mijl.nl of via www.4mijl4you.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen