Bordspellenbeurs Noorderspel in de Martinikerk zaterdag

Foto: Noorderspel via WirWar

De spellenbeurs Noorderspel wordt aanstaande zaterdag weer gehouden in de Martinikerk in Groningen. De beurs, waarbij iedereen bordspellen kan uitproberen, wordt georganiseerd door lokale spellen winkel Wirwar Spellen en Puzzels.

Meer dan 1.800 bezoekers bezochten in 2018 de spellenbeurs, destijds in de A-kerk. De beurs groeide volgde volgens de organisatie uit zijn jasje en is daarom dit jaar verplaatst naar de Martinikerk.

Dit jaar zijn er weer veel tafels waar nieuwe en gerenommeerde speluitgevers hun spellen demonstreren, zoals Ravensburger, 999 Games en White Goblin Games. Smart Games komt met eigentijdse breinbrekers en Sunny Games biedt coöperatieve kinderspellen. Bezoekers kunnen veel bord- en kaartspellen proberen, maar er kunnen ook nieuwe en tweedehands spellen worden aangeschaft. Daarnaast is er een spreekuur spellen maken waarbij enthousiaste ontwerpers hun spelconcept voor kunnen leggen aan het Spellenmaakgilde.

Speldemonstraties

Er worden op meer dan 150 tafels bordspellen gedemonstreerd. Er zijn spellen voor iedereen: voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met volwassenen. Van hele simpele dobbelspellen tot expert spellen die een halve dag kunnen duren. Er zijn nieuwe en klassieke spellen te vinden van alle bekende spellenuitgevers van Nederland, maar er zijn ook kleine uitgevers aanwezig met nieuwe spellen.

Heldenacademie Kids LARP

Speciaal voor Noorderspel haalt de Drakenorde Heldenacademie de riddertent van zolder, worden de leraren uit bed gehaald en mogen jonge helden een minicursus “hoe word ik een held” volgen, naast de Martinikerk. Alles wordt geregeld, het enige dat we van de jonge helden vragen is een gezonde dosis energie en enthousiasme.

Nederlands kampioenschap Cascadia

Het Nederlands Kampioenschap Cascadia vindt ook plaats op Noorderspel. Cascadia is een puzzelspel voor 1 tot 4 spelers en duurt 30-45 minuten uitgegeven door spellenuitgever White Goblin Games uit 2e Exloermond. Het spel heeft Spel van het jaar 2022 gewonnen in Duitsland.

En tijdens één van de twee rondes simultaanschaak kan men het opnemen tegen Grootmeester Anna Schippers-Wrakomska.

Verloting

Onder de bezoekers worden tientallen spellen verloot. Het entreekaartje is het lotnummer waarmee de bezoekers één van de spellen die gedemonstreerd worden kunnen winnen.

Voorverkoop kaarten

Kaarten kunnen nu al gekocht worden in de winkel van Wirwar Spellen en Puzzels aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 40, maar ook aan de deur op zaterdag 24 september. Iedere 30ste kaart wint een spel zolang de voorraad strekt.

De spellenbeurs is tussen 10.00 uur en 18.00 uur. De entree kost 3,50 euro. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis entree.

Locatie:

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG Groningen

Kijk voor meer informatie op de website van Noorderspel: www.noorderspel.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen