Kovacs én Ali B op Bevrijdingsfestival Groningen 2016

Foto: You Tube/ Beeldcitaat SPEC Entertainment

Kovacs en Ali B treden dit jaar op het bevrijdingsfestival in Groningen op.

Kovacs is de artiest die op 5 mei in Groningen uit de helikopter zal stappen als Ambassadeur van de Vrijheid van 2016. Ali B opent het festival in Groningen, dat dit jaar de Nationale Start van de Viering van 5 mei heeft.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei maakte dit maandag bekend.

Ambassadeurs van de Vrijheid

Voor de 26ste keer heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei Ambassadeurs van de Vrijheid benoemd die op de 14 Bevrijdingsfestivals gaan spelen.

Dit zijn zangeres Kovacs, zanger Nielson en het DJ-duo Sunnery James & Ryan Marciano.

Kovacs

De Ambassadeur van de Vrijheid die in Groningen komt spelen is Kovacs. “Als ik straks op het podium sta op 5 mei, hoop ik dat ik iedereen kan samenbrengen met mijn muziek.”

Met een donkere, rauwe stem zingt Kovacs in een stijl die doet denken aan Lana del Rey en Goldfrapp, terwijl muzikaal ook vergelijkingen worden getrokken met Portishead en Paloma Faith. Die ongewone combinatie heeft Kovacs zowel een uitverkiezing tot 3FM Serious Talent als Radio 6 Soul & Jazz Talent opgeleverd.

Ali B

Ali B het festival opent het festival. Deze rapper, inmiddels ook bekend als TV-persoonlijkheid, cabaretier en theatermaker, wordt op 5 mei vergezeld door zijn band.

Samen zullen ze ook het nummer ‘Nieuwe Held’ ten gehore brengen. Dit nummer heeft Ali B vorig jaar speciaal geschreven voor de tv uitzending van het Concert van de Vrijheid naar aanleiding van 70 jaar bevrijding en 25 jaar Bevrijdingsfestivals.

Nationale Start van de Viering van 5 mei

De Nationale Start van de Viering van 5 mei is dit jaar in Groningen. Elk jaar is deze Nationale Start in een andere provincie.

Daarnaast nodigt het Nationaal Comité 4 en 5 mei ieder jaar een spreker uit om de 5 mei-lezing te houden. De minister-president ontsteekt traditiegetrouw het Bevrijdingsvuur, het officiële startsein van de bevrijdingsfestiviteiten.

The Lumineers

Eerder bevestigde Bevrijdingsfestival Groningen voor de main stage al The Lumineers, Kensington, Typhoon, Meschiya Lake & The Little Big Horns en Gallowstreet.

Naast optredens van onder andere deze artiesten zullen er allerlei activiteiten zijn rond het thema van dit jaar, ‘geef vrijheid door.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden