Bevrijdingsfestival Groningen 2016 biedt The Lumineers, Kensington en Typhoon

Foto: You Tube/Beeldcitaat{Kensingtonband}

Bevrijdingsfestival Groningen 2016 biedt dit jaar opnieuw een sterk gevarieerd main stage programma met onder andere The Lumineers, Kensington en Typhoon, maar ook Meschiya Lake & The Little Big Horns en Gallowstreet.

Mainstage

De Amerikaanse band The Lumineers is vooral bekend van hun megahit ‘Ho Hey’.

Kensington is één van de belangrijkste Nederlandse bands van dit moment. Ze verkochten vorige winter maar liefst twee keer de Ziggo Dome uit.

Daarnaast komt de populaire Typhoon naar Groningen, de hiphopmuzikant die ziel en zaligheid blootlegt met zijn eerlijke en oprechte teksten.

Uit Nederland komt de Gallowstreet Brass Band, de tienkoppige feestband speelt met behulp van drums, percussie en een hoop blazers hip-hop, house, brass en veel meer.

De Amerikaanse zangeres Meschiya Lake brengt samen met haar band The Little Big Horns de jaren dertig New Orleans jazz en dixieland tot leven. Lake staat bekend om haar bijzonder energieke live-performances.

Thema: Geef vrijheid door

Naast optredens van onder andere deze artiesten zullen er allerlei activiteiten zijn rond het thema van dit jaar, ‘geef vrijheid door.’ Meer informatie over het programma van dit jaar wordt tijdens de komende weken bekend gemaakt.

In 2015 stonden er meer dan 50 buitenlandse en binnenlands acts in het Stadspark, verspreid over 6 verschillende podia. Houdt voor meer informatie www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl in de gaten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden